Recept voor heerlijke Kip Zoet Zuur

Door Tamara

Vroeger kocht ik het eigenlijk zo kant en klaar in een pot in de winkel, best handig want het avondeten was zo klaar. Sinds kort heb ik zelf een recept gemaakt, waardoor zo’n befaamde pot geheel onnodig is en het is nog lekkerder ook! 

Benodigdheden

Wok
Snijplank
Scherp Mes

Ingrediënten

500 gram Kipfilet
1 rode paprika
1 verse ananas
Eventueel verse perzik (kan als alternatief uit blik, maar is lang niet zo gezond)
Kip kruiden
Gemberpoeder
Zout
Peper
Zoetstof
Azijn
Biologische ketchup
Zilvervliesrijst
Olijfolie
Water

Bereiding

Snijdt de Kipfilet in kleine stukjes en kruid het met de kip kruiden.
Bak het in een scheutje olijfolie tot het een beetje bruin geworden is.

Voeg nu 50 ml ketchup,2 eetlepels azijn, een snufje gemberpoeder, zout en peper, een beetje zoetstof, en 100 ml water toe.
Nu is het een kwestie van proeven, is de saus nog niet helemaal naar wens voeg er dan nog een beetje ketchup bij of een van de andere bovenstaande ingrediënten toe (geen azijn, dat maakt het echt te zuur).

Snijd nu de ananas en perzik in partjes en de paprika in kleine blokjes, voeg ook deze toe aan de saus en laat rustig 10 min mee warmen.

Serveer dit gerecht met rijst of couscous, de kinderen zullen er gegarandeerd van smullen!

Tip! Voor onze kinderen voeg ik soms de laatste 5 min nog een in plakjes gesneden banaan toe.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten