Samsung en ik

Door Robbert

Enige tijd geleden vertelde ik jullie over mijn zoektocht naar een nieuwe telefoon. Inmiddels is deze zoektocht nog steeds in volle gang en heb ik nog steeds niet echt kunnen kiezen. Aangezien er tegenwoordig zoveel keuze is, vind ik het zelf enorm lastig om de keuze te gaan maken. Wel weet ik dat mijn voorkeur voornamelijk uit gaat naar Samsung toestellen aangezien ik daar al de meeste positieve ervaringen mee heb gehad. Samsung en ik gaan namelijk al way back! Inmiddels al 7 jaar blijf ik trouw aan het merk, en misschien dit keer ook wel weer.

Samsung S9 + & Note 9

Eigenlijk ben ik al ruim 7 jaar niks anders gewend dan een Samsung toestel te hebben, ik ben dol op hun camera’s en ook op de camera’s die ze in hun toestellen gebruiken. Ook vind ik het veelal mooi vormgegeven toestellen, en ben ik zeer tevreden over het gebruikersgemak van Android. Op dit moment zijn de S9+ en de Note 9 Samsungs meest recente toestellen. Toen ik mijn zoektocht begon naar deze twee toestellen was ik aangenaam verrast door de Note 9 specs, dit mede door de accuduur en het stereogeluid. Persoonlijk vind ik het erg prettig om een telefoon te hebben met nét even wat meer scherm dan andere toestellen, en dat is wat deze toestellen je zeker kunnen bieden. Ook is het voordeel van deze serie toestellen, dat het scherm goed zichtbaar tijdens alle mogelijke omstandigheden, handig als je buiten in het zonnetje loopt bijvoorbeeld. Qua prijzen zijn deze toestellen wel een stuk duurder dan hun voorgangers, dat maakt het dat ik dit keer toch meer twijfel dan anders.

De verschillen

De Note S9 heeft naast een Amoled scherm, een langere accuduur dan de S9+. Ook is de camera software van de Note verbeterd, maar of je dit wezenlijk zal zien is de vraag. Naast deze twee dingen, heb je de Spen. Deze is alleen beschikbaar bij een Note en zie je verder niet terug bij andere toestellen. Voor de creatievelingen onder ons is deze pen echt een must, zo kun je met een klein beetje talent in een mum van tijd de mooiste schetsen op je scherm toveren. De lichtgevoeligheid van de pen maak het ook mogelijk om de meest kleine details aan je kunstwerk toe te voegen.

Samsung S8

Qua specs verschilt de S8+niet bijzonder veel van de S9+, het enige wat behoorlijk verschilt is de huidige aankoopprijs, om die reden wordt het je qua keuzes best lastig gemaakt en is de S8+ wel degelijk een concurrent voor de nieuwe S9+…. Grappig dat een bedrijf met zijn eigen toestellen uiteindelijk gaat concurreren.

Kwestie van twijfelen

Het blijft natuurlijk lastig om te kiezen welk toestel ik de aankomende twee jaar goed mee vooruit kan. Ik neig op dit moment toch meer naar een Note 9 met zijn Super heldere Amoled scherm , de grote van het geheugen, accuduur en de SPen welke écht een aanwinst kan zijn bij het artikelen schrijven, en creatieve projecten op mijn toestel.

Ben jij ook net als ik fan van de Samsung toestellen? Of kies je toch liever voor een ander merk?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met T-Mobile

Robbert
Laatste berichten van Robbert (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten