Sinterklaas Pepernotentaart

sinterklaas-pepernotentaart

Dit weekend en wellicht 5 december gaan veel van ons Sinterklaas vieren. Super leuk natuurlijk, maar hoe leuk is het om zelf samen met de kinderen een Pepernotentaart te maken die jullie die dag gezellig op kunnen peuzelen. Wij hebben het allerlekkerste Pepernotentaart recept voor jullie, dus snel naar de winkel om alle ingrediënten nog in huis te halen!


Benodigdheden

Bakvorm van 26cm
Bakpapier
Hakmolen of staafmixer
Garde of keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 gram bolletje kruidnoten (mag ook een ander merk zijn)
  • 100 gram roomboter
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram MonChou (kleine pakjes in het koelvak) (2 uur van te voren uit de koelkast halen)
  • 2 bekers (500 ml) ongeklopte slagroom
  • 5 lepels Nutella (of andere chocolade pasta als je deze lekkerder vind)
  • Bolletje truffelkruidnoten
  • Garneren met chocolade pepernoten, sinterklaasjes van chocolade, of stukjes mandarijn

Bereiding

Vet de zijkanten van je bakblik in met een dun laagje roomboter, en bekleed de bodem met een stukje bakpapier.
Maal de kruidnoten fijn en smelt de boter in een pan of magnetron, roer de boter door je kruimelmengsel heen en stort dit op de bodem van je taart.
Strijk je bodem glad met de achterkant van een lepel, zet deze vervolgens 10 minuten in de koelkast.

Klop de slagroom samen met de klopfix stijf en meng in een aparte kom je MonChou samen met de vanillesuiker en basterdsuiker tot een geheel.
Voeg als laatste deze twee samen, let op dat je niet teveel klontjes krijgt.  Verdeel dit mengsel over de bodem en zet terug in de koelkast voor 2 a 3 uur. (Na 2 uur even voelen of het stijf genoeg is)

Als de taart goed stevig is (laat hem anders een uurtje extra nog staan in de koelkast) kunnen we hem gaan garneren. Haal de zijkant van je springvorm en versier deze met de truffelnoten.
Smelt de Nutella ondertussen in de magnetron tot hij vloeibaarder is en giet deze op de bovenkant van de taart. Smeer het geheel uit met de achterkant van een lepel. (Maak de Nutella niet te warm, aangezien we willen dat de taart stevig blijft!) Garneer met lekkers naar keuze, schuimpjes, kruidnootjes, truffelnootjes, mandarijn net voor serveren (dit voorkomt dat het niet zacht wordt en alles nog lekker knapperig is).

Mochten jullie ook deze taart gaan maken dit weekend, ben ik ontzettend benieuwd naar jullie resultaat. Plaats een foto op onze Facebookpagina om jouw creatie te showen! 🙂

Tamara

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara
0 Comments
Share

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten