Home Voeding & GewichtsverliesRecepten Tradities met oud en nieuw

Tradities met oud en nieuw

door Tamara

Elk jaar hebben wij weer dezelfde tradities met oud en nieuw, de een noemt het suf de ander kan tradities waarderen. Het is niet dat ik elk jaar sta te trappelen om de traditionele bieten salade en mijn eigen oliebollen te bakken. Ik bedoel uren zwoegen in de keuken is niet bepaald mijn favoriete bezigheid op oudjaarsdag. Maar toch doe ik het elk jaar weer! Jullie ook?

De kinderen vragen nu al dagen of ik alsjeblieft dit jaar zelf weer oliebollen en bietensalade van oma wil maken, als mama voelt dat natuurlijk enigszins wel als een eer dat ze het zo lekker vonden dat ze het graag nog eens willen eten. Dus sta ik vanaf morgen weer enige tijd in de keuken om al het lekkers voor hen en ook heus een beetje voor mijzelf te bereiden.

Maar wat zijn nou de ouderwetse hapjes tradities van vroeger? 

Met al die moderne hapjes van nu, amuses en delicatessen was ik erg benieuwd naar de oudjaar hapjes van vroeger. Na een korte speurtocht heb ik een paar dingen kunnen vinden die vanaf oudsher al worden gemaakt met oud en nieuw. Denk aan zelfgemaakte kniepretjes die gevuld worden met slagroom, blokjes kaas met een zilveruitje, gevulde eitjes, ei met rookvlees,  ham rolletjes met asperges, plakjes worst met mosterd, plakjes ham of boterhammenworst met augurk en natuurlijk oliebollen, appelbeignets, en appelflappen. Wellicht zitten hier ook wel leuke ideeën tussen voor dit jaar, denk dat onze kinderen ook best vers gemaakte kniepretjes zouden lusten.

Wat zijn jullie tradities?

Om nog wat extra inspiratie op te doen voor oud en nieuw voor dit jaar ben ik ontzettend benieuwd naar jullie tradities! Wat kan voor jullie niet ontbreken als hapje of gerecht op deze speciale avond? Ik ben benieuwd!

Bieten Salade

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze traditie? Ik zal ergens vandaag “ons”recept voor bietensalade plaatsen op Digimama.nl

 

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten