Home Guilty Pleasure Recepten Bananenpannenkoeken met vers fruit

Bananenpannenkoeken met vers fruit

Favoriet bij ons en de kids

door Tamara

Bananenpannenkoeken zijn een ontzettend lekkere en gezonde optie voor ontbijt of brunch (kan ook heus als avondeten). Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen worden geserveerd met een verschillende soorten vers (of diepvries) fruit.. Volg dit eenvoudige recept voor de lekkerste bananenpannenkoeken die je ooit hebt gegeten!

Ingrediënten

  1. Voor de pannenkoeken:
    – 3 rijpe bananen
    – 2 middelgrote eieren
    – 100 ml melk (naar keuze, bijvoorbeeld koemelk, amandelmelk, havermelk)
    – 100 g bloem (kan ook volkorenmeel of glutenvrije bloem zijn)
    – 2 tl bakpoeder
    – 1 tl vanille-extract
    – 1/2 tl kaneel
    – Snufje zout
    – Boter of olie om in te bakken

Voor de toppings

Diverse soorten vers fruit (bijvoorbeeld banaan, aalbessen, aardbeien, bosbessen, kiwi, mango, frambozen)
Ahornsiroop of honing of gewoon pannenkoekstroop
Griekse yoghurt, roomkaas, kwark, slagroom of hüttenkäse (optioneel)

Bereidingswijze

  1. – Prak de bananen in een grote kom tot je geen stukjes meer ziet.
    – Klop de eieren los in een aparte kom en voeg deze toe aan de geprakte bananen.
    – Voeg de melk, vanille-extract en, indien je het lekker lijkt, kaneel toe aan het mengsel en roer goed door.
  2. – Zeef de bloem en het bakpoeder boven de andere ingrediënten. Voeg een een klein beetje zout toe.
    – Meng alles tot een glad beslag. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer zijn.
  3. – Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    – Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan om een pannenkoek te vormen. Bak meerdere pannenkoeken tegelijk als je pan groot genoeg is.
    – Bak de pannenkoeken ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin zijn en draai ze om.
  4. – Stapel de pannenkoeken op een bord.
    – Was en snijd het verse fruit naar keuze en garneer de pannenkoeken met het fruit.
    – Voeg eventueel extra dingen toe zoals hierboven beschreven.

Tip! Extra lekker!

Voeg een handvol chocoladeschilfers of gehakte noten toe aan het beslag voor extra smaak en textuur, je kunt dit ook als laatste doen als topping op de pannenkoeken.

 

Veel plezier met bakken! En laat mij vooral weten of het is gelukt!

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten