De lekkerste en eenvoudigste appeltaart ooit!

de-lekkerste-en-eenvoudigste-appeltaart-ooit

Dit weekend kregen wij gasten op bezoek, altijd een reden om iets lekkers te maken. Nu dat ik zelf geen suikers eet, wil niet zeggen dat ik mijn gasten deze ook moet ontzeggen. En daarom toch maar een hele ongezonde maar o zo lekkere appeltaart gemaakt.
Het fijne aan deze appeltaart is, hij is zo klaar, amper werk, en om te smullen zo lekker.

Wat heb je allemaal nodig? 

Als je een hoge bakplaat hebt in je oven, is deze voldoende (ongeveer 2 cm hoog)
Bakpapier
3 pakjes roomboter
1,5 kilo appels
Patentbloem
kaneel
suiker
rozijnen

Bereiding

Pak 2 grote komen
Doe in beide kommen
300 gram suiker, 300 gram roomboter en 300 gram bloem

Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden

Meng de inhoud van de kommen met een vork of met je hand zodat er een kruimeldeeg ontstaat.
Leg nu 1 bakpapiertje op je bakplaat en de inhoudt van één kom, verdeel het kruimeldeeg en doe de plaat in de oven.
Na 10 minuten kan je de oven even open doen en met de onderkant van een lepel een egale plak maken.
Bak de onderkant tot hij licht gebruind is.

Schil ondertussen de appels, en wel 150 gram rozijnen. Snij de appels in partjes, voeg hierbij 1 grote lepel kaneel toe en de rozijnen.
Mix het geheel en gooi het op de bodem die we net hebben voorgebakken.
Nu mag de inhoudt van schaal twee bovenop de appels, bak het geheel af op 180 graden, zodra de bovenkant lekker bruin is (ongeveer 60 min verder)  is de appeltaart klaar.
Serveren met ongezoete slagroom.

Tamara

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara

Latest posts by Tamara (see all)

0 Comments
Share

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten