De lekkerste en eenvoudigste appeltaart ooit!

Door Tamara

Dit weekend kregen wij gasten op bezoek, altijd een reden om iets lekkers te maken. Nu dat ik zelf geen suikers eet, wil niet zeggen dat ik mijn gasten deze ook moet ontzeggen. En daarom toch maar een hele ongezonde maar o zo lekkere appeltaart gemaakt.
Het fijne aan deze appeltaart is, hij is zo klaar, amper werk, en om te smullen zo lekker.

Wat heb je allemaal nodig? 

Als je een hoge bakplaat hebt in je oven, is deze voldoende (ongeveer 2 cm hoog)
Je kunt ook een groot rond bakblik gebruiken (32 cm) Ik wissel beiden varianten af.

Bakpapier
3 pakjes roomboter
1,5 kilo appels
Patentbloem
kaneel
suiker
rozijnen
Paneermeel

Bereiding deeg

Pak 2 grote komen
Doe in beide kommen
300 gram suiker, 300 gram roomboter en 300 gram bloem

Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden

Meng de inhoud van de kommen met een vork of met je hand zodat er een kruimeldeeg ontstaat.
Leg nu 1 bakpapiertje op je bakplaat en de inhoudt van één kom, verdeel het kruimeldeeg en doe de plaat of bakblik in de oven.
Na 10 minuten kan je de oven even open doen en met de onderkant van een lepel een egale plak maken.
Bak de onderkant tot hij licht gebruind is.

Vulling

Schil ondertussen de appels, Snijdt de appels in partjes, voeg hierbij 1 grote eetlepel kaneel toe en 100 gram suiker als laatste de rozijnen
doe dit geheel in de pan en voeg hier een kopje (100ml) water aan toe. Laat even pruttelen tot de appels een beetje zacht zijn. Strooi nu een laagje paneermeel op de bodem en giet hier boven op het appelmengsel. Giet dit op de plaat of in het blik op de bodem.
Nu mag de inhoudt van schaal twee bovenop de appels (Je kunt hier ook mooie stroken van maken, mocht je wat meer tijd over hebben), bak het geheel af op 180 graden, zodra de bovenkant lekker bruin is (ongeveer 60 min verder) is de appeltaart klaar.

Tip! Serveren met ongezoete slagroom, of een lekkere bol ijs!

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten