Chocolade Fudge Taart

Door Tamara

Mijn ultieme guilty pleasure naast cheesecake, is toch wel chocolade taart! En dan vooral een niet droge, gevuld met fudge versie. Bomvol calorieen, ik weet het maar oooooh zo lekker! Met deze taart weet ik zeker dat je op elk partijtje of andere aangelegenheid hoge ogen zult scoren! En misschien 250 gram meer op de weegschaal de volgende dag! hihi

Benodigdheden:

  • 225 g zelfrijzend bakmeel (pak 500 g)
  • 4 el cacaopoeder (pakje 250 g)
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 100 g boter
  • 2 tabletten pure chocolade (a 100 g)
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 g melkchocolade
  • 250 ml slagroom

Bereiding:

Bekleed de ingevette springvormbodem met bakpapier, En verwarm de oven voor op 175 °C.
Zeef het bakmeel en de cacao in een kom. Doe de suiker, de boter, 1 tablet pure chocolade in een schaaltje en leg dit in een pan met kokend.

Voeg de melk toe, en laat het rustig warm worden.
Voeg daarna toe aan het bakmeel in de kom en nu goed roeren!Roer de eieren erdoor.

Doe het mengsel in de ingevette bakvorm en bak hem in ongeveer 55 min. gaar in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog, dan is de taart gaar.

Doe nu de rest van de chocolade in een kom.
Maak in een pannetje de slagroom warm, en voeg hierin de chocolade toe. En laat het geheel rustig smelten (haal het wel van het vuur af!)
Klop daarna met een mixer tot het echt een mooi geheel is. voeg ondertussen blokjes roomboter en basterdsuiker toe tot je merkt dat het begint te stollen als het afkoelt (fudge wordt) Dit is echt een beetje op gevoel koken, je merkt vanzelf wanneer het de goede verhouding is.

Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de vorm.

Verwijder de vorm en laat de cake in een uur goed afkoelen (zet hem op een koele plek in huis)

Snijd de taart horizontaal doormidden met een cake zaag of een groot scherp mes.

Bestrijk de binnenkant met de fudge, leg de helften op elkaar en doe de rest van de fudge bovenop de taart!

Laat de taart nog een half uurtje bijkomen! en klaar!

(de volgende dag is hij trouwens nog lekkerder, gewoon goed verpakt in de koelkast bewaren!)

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten