Koreaanse BBQ

Lees hier over alles wat je ervoor nodig hebt, en probeer het zelf!

Door Tamara

Het standaard gourmetten kennen we inmiddels allemaal wel, voor velen is het genieten van verschillende soorten vlees, groentes, her en der een plakje kaas, pannenkoekenmix en wellicht een mini-pizza. Heel erg lekker natuurlijk, maar inmiddels doen we dit allemaal al heel wat jaar, en vind ik het ook wel tijd voor iets nieuws! Mede door Tik Tok en de andere social media outlets is er iets nieuws steeds populairder aan het worden, het Koreaans barbecueën. Hoogste tijd om het dus eens zelf uit te proberen!

Koreaanse BBQ

Je zult je direct waarschijnlijk afvragen waarom een Koreaanse BBQ zo anders is dan het standaard gourmetten. Ten eerste is het het vlees, je gebruikt voor de Koreaanse BBQ over het algemeen Buikspek, Dungesneden lende steak, Biefstuk, ribeye en shortribs. Dit bak je vluchtig op de BBQ en leg je vervolgens op een slablaadje, Nori of rijstvel met plakrijst. Besprenkel het met een van de sausjes en geniet van de smaaksensatie. Het vlees grillen lijkt misschien hetzelfde, maar doordat de BBQ toch iets anders is, is de smaak toch niet zo vergelijkbaar als dat het lijkt.

Wat heb je ervoor nodig? ( Op basis van 4 personen)

Allereerst een Koreaanse BBQ, nu zijn deze over het algemeen vrij prijzig. Maar gelukkig heb ik een goed alternatief gevonden! Je kunt op alle meest gangbare online webshops wel een camping gasstel kopen, daarnaast is daar dus een grillplaat voor met gaatjes, die verdomd veel lijkt op een Koreaanse BBQ. Gasflesjes erbij (per keer is 1 flesje voldoende) en je bent klaar om de ingrediënten te verzamelen.


Vlees

Qua vlees haal ik altijd een deel bij de slager en de rest bij de Oriëntaalse supermarkt.
Zo heb ik de volgende dingen altijd op tafel staan, alles is vooraf gesneden in dunne plakjes.
300 gram Reepjes buikspek
200 gram Biefstuk
200 gram ribeye
200 gram Shortribs
200 gram Lende steak

Ik had dit keer met kerst ook hele kleine rolletjes vlees, en koreaanse worstjes van de oriëntaalse supermarkt
Hier kun je kiezen voor Rund en Lamsvlees.

Groenten

verschillende soorten sla (Little gems, romeinse sla, ijsbergsla of botersla)
1 courgette
1 pak oesterzwammen
2 pakken shiitake
2 pakjes baby mais
4 stuks kleine Paksoi

Sausjes

Deze maak ik zelf, aangezien ik dat toch het lekkerste vind.

De drie sausjes die wij als voorkeur erbij maken, zijn de volgende.

Sausje 1 & 2

8 eetlepels Wang Koreaan BBQ saus
2 Eetlepels zonnebloemolie
4 Eetlepels gesneden bosui
1 theelepel sesamolie
1 theelepel mirin
1 eetlepel Teryaki saus

Dit sausje maak ik 2 keer, echter voeg ik bij de 1 hete peper fijngesneden toe.

Het derde sausje

8 eetlepels Hoisin saus
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel sesamolie
1 theelepel Mirin

Extra nodig

Kimchi
Rijstvellen
Plakrijst (Sushirijst gebruik ik meestal)

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten