Oké, ik weet het… Eigenlijk mag ik jullie dit recept helemaal niet geven zo net na de kerst. Iedereen zo goed bezig waarschijnlijk na alle dagen heerlijk eten. Maar ik wou jullie dit recept toch geven, aangezien hij wellicht heel lekker zal zijn met oud en nieuw. Het is tenminste nog geen 1 januari toch? Dus onze goede voornemens kunnen nog heel even overboord!
Voor dit recept heb je het volgende nodig
- 160 gram lichte basterdsuiker
- 1tl vanille extract
- 60 ml zonnebloemolie
- 120ml chocolademelk
- 200 gram pure chocolade
- 80 gram bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder, ik gebruik Australian
- 2 handjes mini marshmallows
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak de chocolademelk warm en voeg hier het suiker aan toe, laat de suiker rustig oplossen en laat de chocolade melk een beetje afkoelen.
- Verwarm de chocolade au bain-marie of in de magnetron, goed roeren tussendoor.
- Meng nu alle ingrediënten, en meng dit goed door elkaar!
- Pak nu een brownie bakblik of een ronde springvorm van maximaal 20cm
- Spuit deze goed in met bakspray, en leg onderop een stukje bakpapier
- Stort het beslag in de vorm en bak het af in 25 min.
- Vervolgens goed af laten koelen, en verder koelen in de koelkast tot de volgende dag!
- Snijdt de volgende dag de fudge in blokjes, en geniet van de lekkerste fudge die je ooit hebt gegeten!
Variaties
Het leuke is dat je met dit recept nog eindeloos kunt variëren, zo is het ook heel lekker om op de bovenkant zeezout en noten kruimels te strooien.
Ook kun je van gecondenseerde melk karamel maken, dit kan je als de fudge in het bakblik zit eroverheen storten, en voorzichtig door de chocolade fudge roeren (meer swirlen haha) zodat je lekkere fudie caramel erdoorheen proeft.
Ook kun je tal van andere noten toevoegen, zoals walnoten, pecan of amandelen.
Deze fudge is ook een super lekkere bodem voor de meest machtige maar o zo lekkere fudge chocolade cheesecake, het recept zal ik binnenkort delen op DigiMama.nl.