Met het gure herfstweer van de afgelopen dagen, is het een goed moment om een heerlijke stoofperentaart te maken. Niet alleen lekker voor ons, maar ook voor de kinderen een waar feest als toetje!
Ingrediënten
60 gram roomboter of kokosolie
200 gram Time Out speculaaskoekjes of speculaasjes
6 blaadjes gelatine
Kom koud water
250ml geklopte slagroom
500 gram peer honing smaak (stracciatella of vanille kan ook)
50 ml perensap met kaneel
theelepel Kaneel
5 spicepoeder of pumpkin spice
Scheutje bessensiroop
2 stoofperen
Bereiding
Smelt in de magnetron 60 gram boter of kokosolie.
Maal 200 gram Time Out speculaaskoekjes of speculaasjes fijn en meng met het gesmolten kokosolie of boter.
Doe in een springvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
Doe 6 blaadjes gelatine in koud water.
Meng 250 ml geklopte slagroom met 500 gram kwark (deze smaak was peer-honing, stracciatella of vanille is hier ook lekker mee).
Zet 50 ml perensap met kaneel op in een pannetjes en smelt de uitgeknepen gelatine hierin.
Laat wat afkoelen (niet teveel dan stolt het al) en doe door het kwark-roommengsel. Schep op de koekbodem en zet deze minimaal 2 uur koud.
Zet nu twee stoofpeertjes op in perensap met wat kaneel en 5 spicepoeder of pumpkin spice kruiden en wat bessensiroop voor de kleur en kook ze op laag vuur 1/1,5 uur. Als ze bijna helemaal zacht zijn het vuur uitzetten en de afgekoelde peertjes in plakjes snijden en de taart ermee versieren.
- Met de complimenten van de directie - 2 maart 2021
- Heerlijke Stoofperentaart - 20 november 2020
- Bij brandwonden; Eerst lauw water, de rest komt later! - 17 januari 2018