Bloemkool Nasi

bloemkool-nasi

Omdat we minder koolhydraat rijke producten meer eten, is het soms even zoeken naar vervangers voor dingen die we normaal aten.  Ik ben nou eenmaal dol op Nasi, dus ik was blij toen ik las dat ik juist daarvoor Bloemkool kan gebruiken. Ik heb het deze week gemaakt met een eigen twist, en ik moet zeggen het was heel lekker!

Benodigdheden

1 hakmolen (of een grote rasp)
1 bloemkool
1 zakje chinese roerbakgroentes
1 pakje conimex kruiden voor nasi
1 rode peper
1 limoen
150 gram kipfilet

Bereiding

Hak de bloemkool fijn, in hele kleine stukjes in de hakmolen en zet het even opzij.
Snij nu de kip in kleine stukjes, kruid het een beetje naar wens. (komijn, zout, peper, laos) en bak het in een ruime wok tot het gaar is.
Haal de kip uit de wok, en bak de groentes heel kort samen met het fijn gesneden rode pepertje.
Voeg nu de nasi kruiden toe, en als laatste de kip en de bloemkool. Blijf alles voor 5 minuten op half laag omscheppen.

Ik doe er voor frisheid een klein beetje limoensap doorheen, maar dit is puur op smaak!


Variatie tips :  gebakken ei, pinda’s, pindasaus of misschien in plaats van kip in de nasi, saté stokjes, sugar snaps en peultjes passen hier ook goed bij.

 

Tamara

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara
1 Comments
Share

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

1 Comments

  1. Bregje
    15 januari 2016 at 11:27 am

    Super gerecht! Erg lekker! Aanradertje ?

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten