Guilty Pleasure Kaneelbroodjes

guilty-pleasure-kaneelbroodjes

Voor de kids bak ik hier voornamelijk zoveel mogelijk suikervrij, niks uit pakjes en zakjes. Maar zo af en toe zijn er van die dingen, die gewoon zo lekker zijn om zelf te maken dat je het gewoon ook af en toe best moet kunnen. Deze kaneelbroodjes zijn hier een goed voorbeeld van, onze guilty pleasure!

Ingrediënten Kaneelbroodjes

Deeg

500 ml volle melk
100 gram kristalsuiker
120 ml zonnebloemolie
650 gram bloem
Dr Oetker gist 7 gram
1,5 pakje bakpoeder
8 gram zout
300 gram roomboter
200 gram donkere basterdsuiker
Kaneel 1 eetlepel

Topping

250 gram poedersuiker
50 gram Monchou
70 ml melk
smaak aroma 2 dopjes (bijvoorbeeld vanille, hazelnoot, walnoot of koffie)

Bereiding deeg

Verwarm 500ml melk met suiker tot het lauw warm is en voeg vervolgens 1 zakje gist toe en laat dit 15 minuten rusten.
Na 15 minuten kun je de olie en 500 gram bloem toevoegen en het geheel kneden tot een soepel deeg, laat dit nu onder een theedoek 2 uur rijzen.
Na 2 uur voeg je nog 150 gram bloem en 1,5 zakje bakpoeder toe samen met 8 gram zout. Meng dit geheel goed door! Mocht dit te droog worden (geen soepel niet plakkerig deeg, voeg dan nog wat extra melk toe) laat het deeg nog 30 minuten staan om te rusten en rol je bol deeg vervolgens uit tot een grote vierkante plak.

Smelt nu 300 gram roomboter (in bijvoorbeeld de magnetron of pannetje) , zodra dit gesmolten is voeg je 200 gram donkere basterdsuiker en kaneel toe. Roer dit alles goed, zodat de kaneel door het hele mengsel verwerkt is.

Besmeer het uitgerolde plak deeg met dit mengel tot alles bedekt is, rol het deeg op en snij hiervan plakken van ongeveer 1,5 cm dik en plaats deze in een ingevette ronde ovenschaal. Smeer de broodjes voor ze de oven in gaan in met gesmolten roomboter.

Bak de kaneelbroodjes af op 180 graden voor ongeveer 20 a 30 minuten (tot ze goudbruin zijn)

Bereiding topping

Voor de topping meng je  250 gram poedersuiker, 50 gram Monchou, 70 ml melk, 30 gram gesmolten boter en smaak aroma 2 dopjes (bijvoorbeeld vanille, karamel, hazelnoot, walnoot of koffie).
Mocht het geheel te dik zijn kun je nog een beetje melk toevoegen. De topping kun je het beste op de kaneelbroodjes doen als het geheel goed afgekoeld is.

Tamara

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara
0 Comments
Share

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten