Ik hou van hamburgers. Eerlijk is eerlijk: het liefst van die foute fastfoodketens waar je na een uurtje alweer honger hebt. Vroeger at ik ze zeker twee keer per maand, maar sinds ik koolhydraatarm eet, zit een bezoekje aan zo’n keten er (gelukkig?) niet meer in. Toch betekent dat niet dat ik de smaak moet missen. Met deze koolhydraatarme hamburgerwraps krijg je hetzelfde comfortfood-gevoel, maar dan zonder het kleffe broodje en met veel meer smaak.
De hamburger: van streetfood tot klassieker
De hamburger zoals wij ‘m kennen, is ontstaan in de Verenigde Staten en groeide in de 20e eeuw uit tot hét symbool van fastfood. Oorspronkelijk bedoeld als snelle, voedzame hap voor arbeiders, werd het broodje hamburger al snel wereldwijd populair. Tegenwoordig vind je naast de klassieke broodvariant ook creatievere versies – zoals deze wraps – die nét even anders zijn maar minstens zo lekker.
Ingrediënten (voor 2 wraps)
-
2 runderhamburgers (0,2 g koolhydraten per stuk)
-
Zout en peper of BBQ-kruiden
-
50 g rode kool
-
50 g gemengde salade
-
1 augurk, in plakjes
-
2 plakjes ui
-
2 plakjes cheddar
-
1 el Heinz ketchup met minder suiker
-
1 el Zaanse mayonaise
-
2 Flatout Hungry Girl tortilla’s (Rozemarijn Olijfolie)
-
Grillpan of koekenpan
Bereidingswijze
-
Pan voorverwarmen – Zet een grillpan of koekenpan op het fornuis en laat goed heet worden.
-
Hamburgers kruiden – Bestrooi de hamburgers met zout, peper of BBQ-kruiden en bak ze 5 minuten per kant.
-
Ui meebakken – Leg de uienplakken in de pan en bak ze samen met de hamburgers, draai ze af en toe om.
-
Cheddar laten smelten – Leg een plakje cheddar op elke hamburger zodat het langzaam smelt.
-
Tortilla’s verwarmen – Verwarm een tweede pan en bak de tortilla’s kort aan beide kanten tot ze lichtbruin zijn. Snijd ze vervolgens doormidden.
-
Wraps opbouwen – Smeer een halve lepel mayonaise op de tortilla, leg daarop rode kool, sla en plakjes augurk.
-
Afmaken – Leg de hamburger met ui erop, voeg een beetje ketchup toe en vouw de tortilla dicht.
Variatietips
-
Voeg gebakken ontbijtspek toe voor extra hartigheid.
-
Vervang ui door plakjes avocado voor een zachte, romige smaak.
-
Maak het pittiger met wat jalapeño of een beetje sriracha.
-
Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Deze koolhydraatarme hamburgerwraps zijn het perfecte voorbeeld dat comfortfood en een koolhydraatarme leefstijl prima samengaan. Je mist het broodje geen seconde en je kunt eindeloos variëren met toppings. Ideaal voor een snelle, maar toch lekkere maaltijd.

[Dit artikel bevat opgestuurde producten.]
