Koolhydraatarme Kwarktaartjes

Door Tamara

Soms heb je gewoon trek in iets lichters dan de standaard cheesecake of MonChou taart, dan is een heerlijke en vooral frisse kwarktaart precies wat we nodig hebben! Zo ook in mijn geval, deze zomerse temperaturen vind ik heerlijk hoor. Maar om nou te zeggen dat ik met dit warme weer erg veel zin in eten heb, dat dus totaal niet. In dat geval is deze kwarktaart zelfs goed te doen als ontbijtje of lunch. Zo hop koud uit de koelkast! Ben je benieuwd hoe je hem maakt? Ik leg het je in het onderstaande bericht uit.

Benodigdheden

1kg Campina volle Kwark (2.8 gram koolhydraten per 100 gram)
12 blaadjes gelatine
250 gram Zomerfruit of diepvries blauwe bessen
1 pakje Cereal Biscuit
25 gram roomboter
5 Cheesecake drops
1 theelepel Zoetstof (proef even of je het zoet genoeg vind
2 theelepels Citroensap

Steelpannetje
bakvorm of kleine vormpjes
Bakpapier

Bereiding

Leg een deel van de blauwe bessen even opzij, deze kun je straks gebruiken als decoratie. (15 besjes)

Pal een steelpannetje en doe hier het fruit in, afhankelijk van wel fruit je hebt gekozen. Laat dit op zacht vuur zacht koken, en voeg hier alvast 2 theelepels citroen en de zoetstof aan toe.

Laat de gelatine blaadjes in koud water zacht worden voor 8 minuten.

Prak het fruitmengsel ondertussen met een vork en doe het vuur uit, voeg hier 1 voor 1 de gelatine blaadjes aan toe en roer goed door.

Doe in een grote kom de gehele inhoudt van de bak kwark, 5 cheesecake drops, en voeg hier het fruitmengsel aan toe.

Spatel het voorzichtig door. Het witte gedeelte hoeft niet compleet weg te zijn. Proef of je de taart vulling zoet genoeg vind en voeg zo nodig nog iets van zoetstof toe.

Pak nu de vormpjes welke je wilt gebruiken voor de kwarktaart, dit kan van alles zijn. Kleine maar ook een grote springvorm kun je vullen met het mengsel.

Smelt de roomboter en verkruimel hier de koekjes in.

Verdeel het koek/botermengsel over de met bakpapier bedekte bodem van je gekozen bakvorm of vormpjes.

Giet de kwark vulling in de vormpjes of vorm, decoreer met besjes en laat het minimaal opstijven in de koelkast.

Eventueel kun je nog een toef slagroom op je taartjes spuiten, maakt het net iets feestelijker!

Variaties

Limoen rasp en sap toevoegen aan de kwark in plaats van rood fruit

Mandarijnen is ook echt een hele lekkere variatie

 

  • Dit artikel bevat een gekregen product van Afvallenmetbregje.nl

 

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten