Koolhydraatarme Monchou Taart

koolhydraatarme-monchou-taart

Oh, ik en Monchou taart, a match made in heaven! Ik hou er zo van, de smaak die heerlijke koekbodem, en dan een laag vers fruit! Je kan mij er bijna letterlijk voor wakker maken. Helaas, als je wilt afvallen.. moet het gezond..gezonder en nog gezonder! Echter toen ik leerde om koolhydraatarm te eten, heb ik ook geleerd dat dit soort dingen in deze levensstijl met een paar aanpassingen prima kunnen.

Onlangs heb ik deze taart gemaakt, en ik kan je nu alvast verklappen dat het een van de lekkerste taarten is die ik ooit heb geproefd (dat wil écht wat zeggen uit mijn mond haha).  Ik heb voor dit recept een 26cm springvorm gebruikt, je krijgt hierdoor een dun laagje Monchouvulling op de bodem. Mocht je dit laagje dikker willen, dan raad ik je aan een kleinere vorm te gebruiken. In dit recept heb ik zoetjes gebruikt, je zult je afvragen waarom nou juist zoetjes? Ik heb gemerkt dat er aan veel zoetstoffen toch een kenmerkende smaak zit, vooral Stevia. In deze taart wou ik proberen om echt de smaak van de monchou en het fruit naar boven te laten komen, niet de smaak van zoetstof. Per punt zitten er 5,5 gram koolhydraten in, dit betekend dat het past in een koolhydraatarm/beperkte levensstijl.

Benodigdheden

  • 1 doosje AH diepvriesfruit blauwe bessen ( haal deze 30 min van te voren uit de vriezer)
  • 1 kuipje Mochou 200 gram
  • 1 Beker slagroom 250 ml
  • 1 zak Joseph’s Cookies – Pecan Sprits
  • 150 gram roomboter
  • 20 zoetjes (ja, écht)
  • 26cm Springvorm
  • bakpapiertje
  • Spatel
  • Blender of staafmixer
  • Garde
  • Kleine pan voor het smelten van de boter (Dit mag ook in de magnetron)

Bereiding van de bodem

Voor de bodem smelten we de roomboter en doen we alle koekjes in de blender, maal deze tot ze echt fijn zijn (nee geen poeder, gewoon minuscule kruimeltjes). Voeg hier de gesmolten roomboter aan toe en meng het geheel goed. Bedek de bodem nu met het bakpapier en klik de vorm dicht. Doe de bodemvulling in de springvorm en druk het plat over de hele bodem. Zet deze nu in de koelkast.

2f77c643-458d-4d9d-83b6-63ab9cba0a13
40b51eb0-3d98-4a17-8bc1-6fa6f0b530f5
627bf723-cc55-4c2f-aba9-6242e4c07818
a5e7f5f6-e1dd-4df0-bd81-9f3b80b075fb

Bereiding van de vulling

Voor de vulling doen we 100 gram blauwe bessen in de blender tot alle velletjes en stukjes niet meer zichtbaar zijn. Smelt nu in een bekertje 12 zoetjes met een klein beetje warm water, voeg deze toe aan de slagroom en klop deze op (niet te dik, aangezien we zo ook nog moeten kloppen met de Monchou er door en we willen geen boter). Prak nu de Monchou en zorg dat deze een beetje smeuïg is voor je het toevoegt aan de slagroom. Klop het geheel samen met de blauwe bessen goed door elkaar heen. Mooi kleurtje hé? Nu is het tijd om even te proeven, is hij zoet genoeg? Of wil je het toch zoeter? Smelt dan nog een 2 tal zoetjes om nog meer zoetigheid toe te voegen. Mocht je echt een stevige Monchou taart willen, dan is dit het moment om 2 gesmolten gelatine blaadjes toe te voegen, dit geeft een meer compacte taart.

Haal nu de bodem uit de koelkast, en verdeel de vulling. Smeer hem netjes af met een spatel en zet hem voor zeker 2 uur in de koelkast.

aa5148f5-2fea-4069-917e-5d12302f8346
d797980e-9d5d-4e22-9ef6-b299a95e405f
256e87b3-7406-4e07-8393-0d5c7aaf8d6b

Bereiding van de gelei

Om het geheel af te maken heb ik van de resterende 150 gram blauwe bessen een gelei gemaakt, dit doe je ontzettend eenvoudig en maakt de taart nog nét iets lekkerder. Doe de 150 gram bessen in de blender, blenden tot een egaal geheel en voeg deze toe in een pannetje. Nu kun je er voor kiezen om deze gelei ook te zoeten, dit heb ik wel gedaan. Maar mocht je het lekkerder vinden om iets zuurdere gelei aan de taart toe te voegen, kun je het ook zo laten. Ik heb hier 6 zoetjes aan toegevoegd, en met een spatel continu de gelei rond laten bewegen in de pan op half hoog vuur (dit om aanbranden te voorkomen). Blijf net zo lang spatelen tot het geheel ingedikt is, giet de gelei daarna direct in een schaaltje en laat afkoelen.

Haal na minimaal 2 uur de taart uit de koelkast, en verdeel de gelei bovenop de taart. Nog een half uurtje koelen, en dan aansnijden maar!

 

  • Dit artikel bevat opgestuurde producten.

 

Tamara

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara
0 Comments
Share

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten