Een nieuwe telefoon, welke kies jij?

Door Robbert

Een nieuwe telefoon uitkiezen vind ik persoonlijk een van de lastigste dingen om te doen. Na jaren lang een Samsung toestel te hebben was het tijd voor wat nieuws. Op dit moment is het daarom ook juist goed om te kijken naar de Chinese markt, deze markt waar je bijvoorbeeld de toestellen van Huawei kunt vinden heeft inmiddels zelfs Apple verslagen in het smartphone segment. Dat wil toch wel iets zeggen over de kwaliteit van hun toestellen zou je denken?

Het middensegment toestellen

Dit keer ben ik niet van plan om weer honderden euro’s bij te betalen bij mijn abonnement en heb ik gekeken naar het middensegment. Dit zijn toestellen tussen de 199 en 500 euro. Natuurlijk heb ik ook nog wel een paar eisen, waarvan toch wel de belangrijkste was dat er een goede camera in zit.

Camera en opslag

Aangezien ik mijn eigen camera praktisch nooit zo even mee neem, is het toch wel prettig dat je overal foto’s kunt nemen van hoge kwaliteit.
Het toestel wat mij direct aansprak was de Huawei Mate 20 Lite, dit toestel beschikt over een 22 + 2 megapixel achter en 24+2 megapixel voorcamera. Ideaal dus als je mooie plaatjes wilt kunnen schieten. Ook heeft de Huawei Mate 20 Lite 64GB (uit te breiden tot 250GB) aan ruimte, dat betekent dat het wel even duurt voor je het toestel volgeschoten hebt en je genoeg apps kunt downloaden.

Beeld en Dual-Sim

Het 6,3inch scherm van de Huawei Mate 20 Lite kun je ook prima gebruiken om series of films kijken, het scherm met een resolutie van 2340 x 1080 geeft strak Full HD beeld. De telefoon beschikt ook over de mogelijkheid om 2 simkaarten in de telefoon te gebruiken. Ideaal als je je mobiel gebruikt voor werk en privé tegelijk.

Batterij

Wat voor mij ook wel belangrijk is met een telefoon uitkiezen is de batterijduur, en dan voornamelijk ook hoe snel hij weer geladen is. De Huawei Mate 20 Lite gaat 8 a 9 uur mee, mits hij 100 procent vol is. Het opladen neemt 1 uur in beslag. Bij intensief gebruik, betekent het dat je de telefoon rond 16.00 in de middag een keer aan de lader zou moeten leggen. Voor mij is dit wel een klein minpuntje, aangezien ik graag wil dat mijn telefoon het tot de avond red.

Mijn keuze

Alle voor en nadelen van elkaar afgewogen ben ik van mening dat een Huawei Mate 20 Lite een prima toestel is in deze prijsklasse, wil je een toestel waarmee je prachtige foto’s kunt schieten, welke een prima beeldkwaliteit heeft en waar Android Oreo moeiteloos op draait dan is het misschien ook iets voor jou. Ik zelf wil nog even verder kijken en vergelijken voordat ik een beslissing maak, er is zoveel keuze! Maar hij staat zeker in mijn top 3!

 

 

[Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Ben.nl]

Robbert
Laatste berichten van Robbert (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten