Nadat ik vorige week een New York Cheesecake maakte, kon ik het ook niet laten om een No-Bake Cheesecake na te bootsen. Dit lijkt een beetje op de gebakken versie echter is hij veel frisser van smaak en dodelijk eenvoudig om te maken. Wij hebben er weer enorm van gesmuld, daarom deel ik ook weer met genoegen dit recept met jullie
Benodigdheden
Bodem
Damhert biscuits 1 pakje
50 gram roomboter
2 theelepels Koek/speculaaskruiden
Vulling
2 pakjes zuivelspread (AH) (200 gram per stuk)
200ml slagroom
6 gelatine blaadjes
1 theelepel Vanille extract
Zoetstof of staviala (naar smaak, maar zoeter dan dat je wilt aangezien het met bakken afneemt)
1 citroen ( Sap en geraspte schil)
Bereiding
Vet een 26cm springvorm in met bakspray en bedek de bodem met een bakpapiertje.
Bodem
Voor de bodem verkruimel je de koekjes met een staafmixer (let op deze vliegen alle kanten op dus je kunt beter er iets overheen doen). Vervolgens meng je 50 gram gesmolten roomboter met de kruimels en de twee theelepels koek/speculaaskruiden. Verdeel de kruimels over de bodem van je springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Laat de bodem 10 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Neem een grote schaal en voeg hier de zuivelspread (roomkaas), zoetstof, het sap en rasp van je citroen aan toe. Klop dit geheel tot je geen klontjes meer ziet. Vervolgens volg je de instructies van de gelatine blaadjes en voeg dit toe zodra de gelatine opgelost is. Als laatste mag je de vanille en slagroom toevoegen. Klop dit tot het geheel lobbig is en giet het op je koekkruimel bodem. Plaats de cheesecake in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Topping
Eventueel kun je nog een topping gebruiken, zoals vers fruit of een curd van citroen. Deze maak je eenvoudig door citroensap te koken, hier zoetstof aan toe te voegen en een klont roomboter. Af laten koelen, en over de taart gieten wanneer deze stevig is geworden in de koelkast.
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Afvallen met Bregje