Chaffles en Wafels Recepten

Door Tamara

Ik heb het al vaker verteld, maar eigenlijk hoef je niet echt heel veel te missen als je koolhydraatarm of beperkt eet. Er is tegenwoordig zoveel om de basis dingen zoals; brood, rijst en pasta te vervangen. Dat het net lijkt alsof je de dingen die je gewend was om te eten niet hoeft te missen. Zo is het ook met deze wafels, De Chaffle, een ware hype, die zijn reputatie zeker eer aan doet als je ze eet. Hoe je ze maakt? Dat lees je in dit artikel.

Hoe maak je een Chaffle (Wafel)

In dit artikel vertel ik jullie hoe ik mijn favoriete Chaffles maar ook Wafels maak. Ik gebruik hiervoor een mini wafel maker of een grote wafel maker, Afhankelijk van wat ik ermee ga doen of hoeveel trek ik heb. Voor de kleine wafelmaker is het beslag genoeg voor 2 wafels, voor de andere 1 wafel per recept. Spray je wafelijzer altijd in met bakspray, dit zorgt ervoor dat hij niet blijft plakken. Om hem extra knapperig te maken doe ik altijd een beetje geraspte kaas eerst erin, dan het beslag en daarna nog een beetje geraspte kaas. Vervolgens sluit ik het wafelijzer

Chaffle Cheddar

Ik ben niet zo fan van muffins en dergelijke met een enorme ei smaak, op de een of andere manier heb ik dan het gevoel dat ik leef op ei met alles wat ik eet. Ik heb daarom het originele Chaffle recept aangepast. Gewoon omdat ik meer het idee wilde hebben van een hartige wafel. Om een cheddar Chaffle te maken heb je het volgende nodig

1,5x eetlepel Amandelmeel
1x L ei eiwit
2x eetlepels geraspte cheddarkaas

Persoonlijk vind ik het lekker om een snuf knoflookpoeder, zout en peper erbij te doen. En afhankelijk van mijn topping chilipoeder.

Chaffle Mozzarella

Deze zoete Chaffle is ook echt onwijs lekker, je hebt hier ook geraspte mozzarella voor nodig. Haal dus niet een bol, want deze is echt te vochtig.

1,5 x eetlepel Amandelmeel
1x L ei eiwit
2x eetlepels geraspte Mozzarella
1 theelepel zoetstof naar keuze
1 theelepel kaneel

Chaffle Pizza

1,5 x eetlepel Amandelmeel
1x L ei eiwit
2x eetlepels geraspte Mozzarella
1x theelepel tomatenpuree
3x plakjes Peperoni
1x theelepel Italiaanse kruiden
1x theelepel knoflookpoeder
zout en peper na smaak

In dit geval doe je alles door elkaar heen, behalve de peperoni plakjes. Spray je wafelijzer in, doe er een beetje geraspte mozzarella op, daarna een lepel van je beslag. Doe hem dicht en bak hem 1 minuut, voeg nu de plakjes Peperoni toe (2 per chaffle) en bak hem knapperig af.

Chaffle Brood

Een broodje voor bijvoorbeeld een hamburger, broodje gezond, broodje salade… Brood gebruiken we voor heel veel. Ideaal dus als je hier een goede vervanger voor hebt. Deze wafel is er ideaal voor.

2,5 x eetlepel Amandelmeel
1x L ei eiwit
1x theelepel bakpoeder
1x Eetlepel zaanse mayonaise
1x Eetlepel Water

Ook deze wafels bak je op dezelfde manier als de bovenstaande wafels.

Bakmix koolhydraatbeperkte wafel

Wafel Pannenkoek

Een paar weken terug kreeg ik van Afvallen met Bregje 3 bakmixen, super leuk en dat wilde ik direct uitproberen. Om deze pannenkoek wafels te maken heb ik de Skinny Food Co. – Pancake Mix gebruikt. Deze mix is echt ideaal, vooral omdat je per portie ze kunt maken. Qua smaak zijn ze ook echt heel erg lekker. Boven verwachting, want meestal ben ik niet zo enthousiast van Koolhydraatbeperkte of arme bakmixen. Per portie zitten er maar 21 Calorieën in en 4.4 gram koolhydraten.

Wafel Bananenbrood

Ohh ik houdt zo van bananenbrood, en ik weet het past totaal niet in een koolhydraatarm dieet. Maar als je dan toch een keer wilt zondigen zou ik deze mix zeker een keer proberen. Als traktatie, als taart, als wat je maar wilt. Ik heb er een waar feestje van gemaakt toen ik ze bakte, mijn ultieme zondigen maar met een stuk minder calorieën. Per wafel eet je 100 kcal en 12,4 gr koolhydraten. Je kunt ze op dezelfde wijze maken als de bovenstaande Chaffle recepten, gewoon de mix maken en 1 lepel beslag tegelijk bakken in een kleine wafelmaker. 2 of 3 in een grote.

Wafel Brownie

Brownies zijn wel mijn ultieme guilty pleasure, hetgeen wat ik normaliter echt niet moet gaan eten. Mijn dieet is vanaf dat moment vaak direct naar de maan. Eenmaal de smaak van warme Brownie geproefd te hebben wil je gewoon niks anders meer. Tenminste normaal niet, in dit geval is de Skinny food variant een heel goed alternatief, met veel minder calorieën en ook best redelijk in koolhydraten als je het met een normale brownie vergelijkt. Per porties bevat de brownie maar 97 kcal en 11,9 gr koolhydraten. Je kunt ze op dezelfde wijze maken als de bovenstaande Chaffle recepten, gewoon de mix maken en 1 lepel beslag tegelijk bakken in een kleine wafelmaker. 2 of 3 in een grote.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

13 Reacties

Bente 13 november 2020 - 03:11

Zou dit ook met kokosmeel kunnen?

Tamara 13 november 2020 - 07:24

Ja, dit kan zeker. Alleen kokosmeel bindt sneller. Ik zou daarom ook iets vloeibaars er nog extra in doen. Bijvoorbeeld een eetlepel water of room.

Karin 13 november 2020 - 06:04

Dit ziet er zo lekker uit allemaal. Ga het volgende week proberen, bedankt.

Jeanne 13 november 2020 - 12:59

De pizza wafel was heel erg lekker, ziek ik ook 1 met gehakt op de foto?

Tamara 14 november 2020 - 05:53

Wat fijn dat hij lekker was Jeanne, het klopt inderdaad dat het een andere wafel nog is. Deze is met gehakt, tomatensaus, gebakken uitje, knoflook en Italiaanse kruiden. Ook erg lekker!

Marielle 13 november 2020 - 18:47

Kan ik deze ook in een pan bakken?

Tamara 14 november 2020 - 06:08

Dat is een goede vraag, ik heb eerlijk gezegd geen idee. Maar vermoed als je het op laag vuur zachtjes laat opwarmen dat je dan een vorm van hartige pannenkoeken krijgt. Ik zou zeggen dat je het altijd kunt proberen in wellicht een hele kleine pan.

Vanessa 13 november 2020 - 20:16

Ja, ik ben echt dol op deze wafels. Dankjewel!

Anne 14 november 2020 - 14:36

Ik heb ze gemaakt, erg lekker. bedankt!

Slimpie 15 november 2020 - 00:03

Super cool, die gaan we ook maken binnenkort!

Morris 15 november 2020 - 00:59

Nooit gedacht aan hartige wafels. Die gaan we snel uitproberen. Leuke site ook, die gaat bij mijn favorieten.

Els 15 november 2020 - 07:12

Hoi Tamara, bedankt voor de inspiratie. Kan ik dit ook met speltmeel maken?

Marissa 15 november 2020 - 19:09

Ziet er erg lekker uit, we gaan het snel proberen.

Reacties gesloten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten