Saxenda update deel..tel jij nog?

Door Tamara

Ik noemde het eerst een dagboek, maar inmiddels is het meer een maand boek geworden. Ik heb de afgelopen weken even geen update geplaatst, omdat er simpelweg gewoon even geen update was. Of eigenlijk wel een update, maar vond ik hem lastig of misschien wel niet positief genoeg om te delen. Maar hey! Realiteit is natuurlijk ook, dat het niet altijd zo loopt zoals je misschien vooraf had bedacht, dus is het meer dan tijd, om deze update met jullie te delen.

Sinds ik begonnen ben met Saxenda heb ik heel veel positieve ervaringen gehad,  maar helaas ook negatieve. Ik merkte dat mijn maag en darmen vooral enorm last kregen in de vorm van hevige obstipatie en daarnaast hele erge acute maagpijn aanvallen. Iets wat ik hiervoor niet zo kende. Heus had ik wel eens een onregelmatige ontlasting, maar verre van hoe het de afgelopen periode is gegaan.

Om mijn lichaam en inmiddels ook een beetje geest weer te resetten, ga ik nu weer verder in januari. Ik vind de maand december al zo druk, en veel en daarnaast lichamelijk ziek zijn helpt ook niet mee. Sowieso emmer ik al maanden met mijn gesteldheid, en dat frustreert ook. Het lijkt wel alsof er niks meer echt normaal is geworden nadat ik Covid heb gehad, zowel mentaal en daarnaast rugklachten, en maag en darmklachten. Helpen gewoon niet mee om ook het afvallen door te zetten.

Het zoveelste excuus voelt het wel, ik bedoel ik ben heel goed natuurlijk geworden in al die jaren… Er is altijd wel een reden om te stoppen met diëten of afvallen in welke vorm dan ook. Om wel gewoon te eten wat je zo lekker vind. Uiteindelijk totaal niet zaligmakend, want voel mij in dit geval door wel te eten ook niet bepaald beter. Daarom hoop ik in januari toch met wellicht wat extra hulp, dat het wel lukt.

Of het is eigenlijk wel gelukt, hoewel de weegschaal nu zegt dat er 3 kg bij is, ben ik nog steeds heel veel lichter dan 1 jaar geleden. Dus mislukt is het ook niet… Laat ik wat liever voor mijzelf zijn, en het toch een beetje goedpraten, het is gelukt om al een deel af te vallen en daar ben ik trots op, en volgend jaar, doen we gewoon het volgende deel!

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten