Home Saxenda Saxenda en vakantie

Saxenda en vakantie

door Tamara

Ik heb inmiddels al een paar keer de vraag gekregen hoe het is als je Saxenda gebruikt en dan op vakantie gaat. Ik snap natuurlijk de vraag, want op vakantie eten we vaak allemaal extra lekkere dingen, en dat wil je natuurlijk niet missen. Ik kan je dan ook gerust stellen! Je hoeft niks te missen, en gewoon gezellig uit eten gaan op vakantie. Saxenda was voor mij verre van een belemmering, en ik vertel jullie daar graag meer over.

Saxenda meenemen

Aangezien Saxenda gekoeld bewaard wordt normaliter, en zodra je de pen gebruikt wel buiten de koelkast mag maar niet te warm mag worden, is naar warm vakantieoord gaan misschien een beetje een uitdaging. Gelukkig is daarvoor een speciaal tasje. In dit tasje zitten twee koelzakjes die je een dag voor vertrek in de vriezer doet. Een half uur voor vertrek vul je daarmee je tasje en vul je hem aan met de benodigde naalden, desinfectie doekjes en de pen zelf. Ideaal alles zo bij elkaar, en je hoeft je ook niet druk te maken de pen te warm zal worden.

Uit eten

Ik moet zeggen dat het met Saxenda echt wel goed te doen was om uit eten te gaan, het maakte het zeg maar niet minder lekker als ik het niet op kreeg. Ik deelde mijn avondeten vaak met mijn kinderen en man als de portie te groot was, en bij twijfel koos ik voor een kleiner gerecht. Over het algemeen heb ik gewoon elke avond lekker meegegeten en gewoon een hoofdgerecht besteld aangevuld met heerlijke Griekse salade. Je kan nog best wel wat eten als je al een tijdje Saxenda gebruikt, niet teveel, maar wel gewoon een goede portie. Ik heb het dan ook echt niet als belemmering ervaren.

Lekkernijen

Op vakantie is er natuurlijk heel veel keuze uit ontzettend veel lekkers. Ook wij hebben van alles gekocht, van baklava, tot cheesecake. Wat ik vaak deed was een grote punt kopen en het delen met iedereen. Zo kan je allemaal genieten van wat lekkers. De laatste avond had ik voor iedereen van alles besteld, van lavacake met ijs, tot cheesecake tot  crêpe met ijs. Heel lekker, maar we konden het niet eens op om volle porties te eten samen hahaha het was zoveel, maar wel ontzettend lekker! Mocht je dus ooit naar Parga Griekenland gaan, dan is het naast voor de prachtige omgeving, het snorkelen, ook voor het eten een hele grote aanrader.

Aangekomen of?

Nu is de vraag natuurlijk… Ben je aangekomen? De eerste dag thuis heb ik in de ochtend meteen gewogen, toen gaf de weegschaal 1KG zwaarder aan. Dit was echter de dag daarna alweer verdwenen en was ik zelfs nog 500 gram lichter. Nu hebben we wel veel gelopen ook, naast het vele eten. Ik denk dat het gewoon goed genoeg in balans was, en hoewel ik echt niet meer de porties kon eten die ik gewend was, was het net zo lekker en leuk als altijd om uit eten te gaan. Mocht je dus twijfelen of Saxenda een belemmering is tijdens vakantie, dan kan ik uit mijn ervaring zeggen, dat de zorgen niet nodig zijn.

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten