De naam klinkt wellicht een beetje merkwaardig, maar geloof mij als ik zeg dat dit ei gerecht echt iets is om te maken!
Deze Tunesische manier van ei maken, maakt het geheel heel smaakvol en goed als lunch of avondmaaltijd.
Wat heb je allemaal nodig?
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1 tl ras el hanout
- 1 teentje knoflook
- 0.5 rode paprika
- 1 groene peper
- 1 blik tomatenblokjes
- 6 eieren
- 1 bosje koriander
Bereiding
- Snipper de au en bak deze met zout en olie ongeveer 8 minuten.
- Snijd de knoflook en de groene peper fijn en de paprika in blokjes. Voeg de ras el hanout, knoflook, paprika en peper toe en bak weer 5 minuten.
- Doe het blikje tomatenblokjes erbij en een beker water, doe hierbij het zout en peper.
- Maak met en spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje.
- Sluit de pan af met een deksel en laat de eitjes rustig gaar worden.
- Knip er wat korianderblaadjes overheen (eventueel ook een bosui/lente ui) en eet het met lekker stokbrood vers van de bakker (of uit de oven) of met Low Carb platbrood.Mocht je niet van hele dooiers houden, kun je dit ook maken met een geruld geklutst eitje.