Worteltaart met Sinaasappel

Door Tamara

Als we in Disney zijn ben ik altijd zo blij als de worteltaart in de restaurants te vinden is. Ik ben er dol op, en vooral die van daar met een vleugje sinaasappel is mijn favoriet. Met een dikke laag roomkaas, en gevuld met walnoten is hij de perfecte combinatie van zoet en zuur. Het was een hele uitdaging om hem na te bootsen, maar het is volgens mij best gelukt. Helaas is deze taart verre van gezond, zit hij bommetje vol met suiker maar tja, het blijft wel een Disney style taart hé! Je kunt hem trouwens ook prima serveren als dessert met kerst, of bij een high tea.

Benodigdheden

  • Browniebakvorm (2 keer bakken) of ronde bakvorm (26cm)
  • 4 eieren
  • 400 gram bloem
  • 500 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 sinaasappels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille
  • 2 pakjes roomkaas a 400 gram
  • poedersuiker
  • 280ml zonnebloemolie
  • 650 gram geraspte peen
  • Decoratie van marsepein of suikergoed

Bereiding

De bereiding van deze taart is enorm eenvoudig, en zeker ook heel leuk om met kinderen te maken. Zet de oven vooraf op 150 graden voor je gaat beginnen.

  1. Pak een grote kom, en een keukenweegschaal
  2. Doe in de kom, 1 eetlepel kaneel, de gehakte noten, Het sap en rasp van twee sinaasappels, Zonnebloemolie, 4 eieren, 1 theelepel vanille, en de 500 gram basterdsuiker en klop dit tot een lobbig beslag.
  3. Voeg nu de 400 gram bloem en bakpoeder toe
  4. Rasp de wortel en voeg deze toe aan het beslag.
  5. Als je een brownievorm gebruikt, dan bak je de taart in twee delen.
  6. Stort de helft van het beslag in je ingevette brownievorm
  7. Bak hem af in 50 minuten
  8. Doe hetzelfde nog een keer met de tweede laag
  9. Laat de worteltaart goed afkoelen voor je hem gaat afsmeren en decoreren.
  10. Meng 400 gram roomkaas, met 2 lepels poedersuiker, 3 lepels van het sap van de laatste sinaasappel en een theelepel rasp
  11. Proef het mengsel om te kijken of deze zoet genoeg is, mocht je het niet zoet genoeg vinden kun je altijd extra poedersuiker toevoegen.
  12. Snijdt beide lagen overdwars doormidden zodat er 4 plakken ontstaan.
  13. Smeer de taart op elke laag in met roomkaas en stapel hem op.
  14. Als laatste verdeel je het mengsel over bovenkant.
  15. Versier de bovenkant van je taart naar wens.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten