koolhydraatarme New York Cheesecake

koolhydraatarme-new-york-cheesecake

Nadat ik enige tijd geleden een koolhydraatarme MonChoutaart maakte, kon ik het ook niet laten om een New York Cheesecake na te bootsen. Nu klinkt dit heel eenvoudig. Echter is het écht helemaal nabootsen van dit overheerlijke taartje best een karwei, aangezien een échte cheesecake bommetje vol suiker zit. In dit geval heb ik dus een Koolhydraatarme variatie weten te maken, en kun je met een gerust hart een stukje weg smullen.

Benodigdheden

Bodem

Damhert biscuits 1 pakje
50 gram roomboter
2 theelepels Koek/speculaaskruiden

Vulling

5 pakjes zuivelspread (AH) (200 gram per stuk)
50ml slagroom
4 eieren
1 eierdooier
1 lepeltje johannesbroodpitmeel
1 theelepel Vanille extract
Zoetstof of staviala (naar smaak, maar zoeter dan dat je wilt aangezien het met bakken afneemt)
1 citroen

Topping

1 doosje zomerfruit
zoetstof

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden en zet een grote schaal water op de onderste plaat in de oven.

Vet een 26cm springvorm in met bakspray en bedek de bodem met een bakpapiertje.

Voor de bodem verkruimel je de koekjes met een staafmixer (let op deze vliegen alle kanten op dus je kunt beter er iets overheen doen). Vervolgens meng je 50 gram gesmolten roomboter met de kruimels en de twee theelepels koek/speculaaskruiden. Verdeel de kruimels over de bodem van je springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Laat de bodem 10 minuten rusten in de koelkast.

 

Neem een grote schaal en voeg hier de zuivelspread (roomkaas), zoetstof, het sap en rasp van je citroen aan toe. Klop dit geheel tot je geen klontjes meer ziet. Vervolgens voeg je telkens één ei toe, en pas de volgende op het moment dat de andere er goed doorheen geklopt is. Als laatste mag je de vanille, johannesbroodpitmeel en slagroom toevoegen. Klop dit tot het geheel lobbig is en giet het op je koekkruimel bodem. Plaats de cheesecake in het midden van de oven op het rooster. Laat deze 2 uur lang bakken op 140 graden. Doe de oven niet open! Na 2 uur zet je de oven uit, en doe je een pollepel op iets tussen de deur en laat je hem nog zeker 2 uur afkoelen. Plaats de cheesecake vervolgens in de koelkast voor minimaal 4 uur.

De topping is enorm makkelijk om te maken, pak een steelpannetje doe hier het zomerfruit in en een klein scheutje water. Een flinke scheut zoetstof en laat dit inkoken voor circa 10 minuten. Als het geheel dik is geworden, doe je het zeven (pitjes bramen). En laat je het afkoelen. Besmeer de cheesecake met deze fruitige jam voor een extra lekkere smaak!

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Afvallen met Bregje

Tamara

Ik ben mama van Michael (9) en Luna (7) ♡ Passie voor koken ♡ Netflix & Disney addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara

Latest posts by Tamara (see all)

0 Reacties
Delen

Tamara

Ik ben mama van Michael (9) en Luna (7) ♡ Passie voor koken ♡ Netflix & Disney addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten