Home Mam Reviews Foto op glas

Foto op glas

door Charlotte

Ik heb ongeveer een triljoen foto’s op mijn iPhone staan, vooral van mijn kroost, en er staan echt pareltjes tussen. Al een paar jaar neem ik me dan ook vrijwel dagelijks voor om daar nu eindelijk eens iets mee te doen. Fotoalbums maken.Een collage. Die lege plek op de muur vullen met een mooie uitvergroting. Voor dat laatste is de tijd nu rijp.

Maar ja, welke kies ik? Want ik heb er dus een triljoen. En ze zijn bijna allemaal even leuk.

Eigenlijk kan ik geen slechte keus maken, vertel ik mezelf. Juist omdát ze allemaal zo leuk zijn.
Ik laat mijn gevoel spreken en kies de foto die genomen is door De Papa, toen hij en de kuikens terugkwamen van hun weekje vakantie.
De foto van het weerzien. De foto waar de liefde werkelijk vanaf spat.
Namelijk deze:

Foto gekozen, check. En nu? Want ook nu zijn er zoveel opties dat ik door de bomen bijna het bos niet meer kan zien.
Foto’s kunnen tegenwoordig vrijwel overal op worden afgedrukt. Een foto op canvas, uiteraard. Of op hout. Je kunt er kussenslopen, t-shirts en kerstballen mee opleuken.
Maar ik wil weleens iets anders. En zo kom ik uit bij www.fotoopglas.nl

Ik ga meteen aan de slag en upload mijn foto. Ik kan uit veel verschillende formaten en diktes plexiglas kiezen.
Maar hey, als je het doet, dan doe je het goed, dus ik kies voor 40×60 cm. Zo’n pronkstuk mag te zien zijn, nietwaar?

Stap 1: check. Door naar stap 2.
Als je de foto niet wil ophangen maar wil neerzetten kun je een ophangsysteem achterwege laten. Ik wil mijn exemplaar wél graag aan de muur hangen en dus neem ik er een ophangsysteem bij. Ik kan kiezen uit twee opties. Bij het eerste systeem worden de houders aan de zijkanten van de foto geplaatst en hoef je dus niet in de foto te boren.
Het tweede systeem bestaat uit houders die door de foto heen steken. Dat geeft misschien een wat stoerdere uitstraling, maar ik kies toch voor het eerste.

Niet alle afbeeldingen zijn per definitie geschikt om uit te vergroten, bijvoorbeeld als ze met een telefoon zijn gemaakt of van het internet zijn geplukt.
Als je zeker wil weten dat jij een mooi resultaat krijgt op het formaat dat jij graag wil, dan kun je voor een klein bedrag je foto laten controleren. Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan.

Bij stap 3: controleren, krijg je met een preview te zien hoe jouw foto zal staan op de muur. Handig!
Volgens mij wordt het echt gaaf. Ik ben superbenieuwd.

Al na een paar dagen wordt er een flink, rechthoekig pakket afgeleverd door de plaatselijke postbode. En ja hoor, daar zit onze nieuwe aanwinst in.
Snel rats ik het karton open en daar komt de foto tevoorschijn. Heel even schrik ik van de kleur, tot ik me realiseer dat ik ‘stap 4: het beschermfolie eraf halen’ nog niet heb voltooid (eyeroll) en dan komt daar een echt prachtige afbeelding tevoorschijn.

Mooi glimmend en zo scherp als men mag verwachten van een ingezoomde ‘mobieltjesfoto’.
Het ophangsysteem, dat er los wordt bijgeleverd, is robuust en gemakkelijk te bevestigen.

Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinst. Kortom, foto op glas: een aanrader.

 

[Dit artikel bevat opgestuurde producten.]

 

Charlotte
Laatste berichten van Charlotte (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten