Mama’s en Make-up

Door Tamara

Ik heb er vaak totaal geen tijd voor, de dagen dat de kinderen naar school moeten ben ik al lang blij als ik op tijd de deur van mijn werk in loop. Je kent het wel, je komt vroeg je bed uit, maar de kids willen eigenlijk nog slapen. Snap ik best, want waarom zou je toch in het weekend uitslapen?

Ochtendritueel

Vervolgens komt het gedeelte aankleden, het is soms toch wel een dingetje! Mijn dochter wil namelijk graag zelf bepalen en ook dat begrijp ik maar de keuzes zijn niet altijd even charmant. Met andere woorden ”Het kan onmogelijk aan naar school!”. Dus probeer ik met al mijn overwegingskracht haar te overtuigen dat mijn keuze toch echt beter is. Vervolgens is het tijd om tanden te poetsen, vaak denk ik dat ik daar toch iets in moet veranderen qua ritueel want het resulteert vaak in vlekken! Als we dat allemaal gehad hebben en ik heb tussendoor mijzelf ook ergens weten aan te kleden, gaan we naar beneden. Waar ik het ontbijt voor hen klaar maak, nadat ik 10 keuzemogelijkheden heb gehoord van mijn kinderen omdat ze niet zo goed weten wat ze willen. Het komt dan ook wel eens voor dat ik het klaar maak en vervolgens ze zich hadden bedacht. Gewoon opeten dus!

Naar School

In de tussentijd maak ik de kinderen hun tien uurtje en zorg ik dat het schoeisel aan de voetjes komt, geloof me dagen met sandalen zijn echt heilig hier in dit huishouden! En dan stormen we met een kleine vaart naar de fiets om vervolgens enigszins op tijd de juf goedemorgen te zeggen en ik dan eindelijk naar m’n werk kan gaan.

Make-up

Als je het bovenstaande stukje leest, begrijp je vast dat het gedeelte make-up op doen er een beetje inschiet. Maar het is zo jammer! Dat wist ik tot op een dag geleden nog niet echt, maar sinds ik door een vriendin een complete make-up makeover heb gehad zie ik pas in hoe leuk het kan zijn om toch even iets aan jezelf te kunnen doen. Nu veranderd mijn ritueel in de ochtend wellicht niet zo snel, en om nou een uur eerder mijn bed uit te gaan lijkt me nou ook niet zo een goed idee. Maar wat ik de aankomende weken wel een beetje wil gaan onderzoeken is, wat zijn nou snelle dingen die je wel even kunt doen in de ochtend. Kleine tips die het verschil wel degelijk maken.

Om jullie een indruk te geven van mijn mini makeover van gisteren. Kun je in de onderstaande foto’s zien wat het uiteindelijke resultaat was. Ik vond het echt ontzettend leuk, en hoop jullie de aankomende weken meer te kunnen vertellen over wat je met een klein beetje al kunt doen.

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten