Pompoensoep

Door Tamara

Herfst, ik hou er zo van! Niet alleen van het weer maar ook van het eten wat we nu in deze maanden weer beginnen te maken. Bij ons betekend dat ook dat Pompoensoep weer op het menu staat, ik maak het jaarlijks samen met mijn befaamde pompoentaart. Dit keer deel ik met jullie het recept voor de soep, binnenkort zal ik ook het recept voor de taart delen.

Benodigdheden

staafmixer
grote soeppan met dikke bodem

Ingrediënten 

1 grote flespompoen
2 rode uien
1 grote winterpeen
2 tenen knoflook
zout en peper
Kaneelpoeder
2 groente bouillonblokjes
Olijflolie
1 liter water

Voorbereiding

1. Schil de pompoen met een dunschiller tot de schil in zijn geheel verwijderd is

2. Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten eruit

3. Hak de pompoen nu in blokjes

4. Snipper de uien en knoflook

5. Snijd de winterpeen in plakjes

6. Gebruik voor dit recept een soeppan met dikke bodem.

Bereiding van de soep

Zet je pan op het vuur, voeg een scheutje olie toe en bak de uien en knoflook kort.
Voeg de pompoen en wortel toe en schep het geheel 5 min op halfhoog vuur goed om.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat dit geheel 30 minuten koken tot de pompoen gaar is.
Gebruik de staafmixer om een gladde soep te maken, en voeg als laatste een snuf zout, peper en kaneel toe naar smaak.

Tip: 1 lepel crème fraîche maakt het geheel net even iets romiger, je kunt die per bord soep toevoegen.
Tip: Voor wat extra pit, kun je in het begin bij het bakken van de uien een half rood pepertje toevoegen.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten