Tandloos Taart

tandloos-taart

Mijn zoon is net als vele andere kinderen fan van de film ‘Hoe tem je een draak’. Om die reden had hij dus ook bedacht dat hij heel graag een Tandloos taart wou. Nu probeer ik elk jaar met mijn beste bak kunsten de verjaardagstaarten in ons huishouden zelf te maken. De ene keer lukt dit wat beter dan de andere keer, maar dit keer was het resultaat best leuk!

Smaak is alles

De smaak van mijn eigen taarten is wel favoriet hier in huis, als ik vraag wat voor taart moet ik maken. Krijg ik gelukkig altijd het antwoord mama taartje of jouw taart lieverd! Doet me goed dat hij tenminste wel smaakt! Dit keer was het dus een Tandloos taart welke Michael het liefste wou dus ik ging aan de slag. Mocht je willen weten wat ik heb gebruikt dan heb ik hieronder een lijstje voor jullie gemaakt.

Benodigdheden Taart

Biscuitmix
30cm Cakeblik
Botercreme
2kg wit marsepein of fondant
Kleurstoffen, groen, zwart, geel, bruin en rood.
Onderplaat voor de taart.
Jam, curd of een mona toetje om de lagen te vullen

De taart maken

De taart maken heeft wel enkele uren geduurd, wat zeg ik met het bakken erbij ben ik zeker een hele dag tot laat in de avond bezig geweest. De meeste tijd ben je kwijt in het modelleren van Tandloos. Ik heb hiervoor foto’s gebruikt van de film om hem zo goed mogelijk na te maken. Moet wel eerlijk bekennen dat dit de eerste taart is waarbij ik het figuur zelf maakte. Ik ben namelijk nooit zo goed geweest in kleien, en het maken van figuren is eigenlijk een beetje hetzelfde haha. Dat het uiteindelijke resultaat eruit zag zoals je kunt zien op de foto, is echt een geluksmomentje. Ik had zelf nooit verwacht dat hij zo goed zou lukken. Maar hij zag er echt zo super uit, en Michael was onwijs blij ermee.

Tips

Mocht je nou zelf ook denken zo’n taart te willen maken, begin dan een paar dagen  van te voren. Niet zoals ik de dag ervoor. Hierdoor heb je wat meer tijd om Tandloos vorm te geven en heb je ook wat ruimte voor het maken van schoonheidsfoutjes. Als je je creatie onder vershoudtfolie bewaard blijft het gewoon zacht, en kan je de eer erop er gewoon mee verder.

 

 

10495581_10153074246733629_4834369461129047359_o

Het uiteindelijke resultaat van de taart

10989193_10153074247008629_7886406342508739667_o

Blije Michael!

Tamara

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara

Latest posts by Tamara (see all)

1 Comments
Share

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡

1 Comments

  1. charlotte
    16 maart 2015 at 11:39 am

    Wauw, dat is ECHT een mooie taart! Heel knap gedaan!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten