Home Voeding & GewichtsverliesRecepten Zelfgemaakt Yoghurtijs

Zelfgemaakt Yoghurtijs

door Tamara

Michael en Luna zijn dol op ijsjes, vooral van de ijswinkel vinden ze natuurlijk smullen! Onlangs had ik bedacht dat we zelf wel deze ijsjes zouden kunnen maken. Wellicht niet 100 procent hetzelfde maar wel net zo lekker.

Wat heb je allemaal nodig voor de yoghurt ijsjes?

200 gram bosvruchten
400 gram magere of Griekse yoghurt
50 gram suiker

Bereiding

Voeg alle ingrediënten samen in een bak (welke ook in de vriezer mag) roer het vervolgens goed door en vries het geheel 3 uur in. (je hoeft nog geen vruchten te pletten of dergelijke)
Na 3 uur haal je de schaal uit de vriezer en schep je de inhoud in de blender, blender het geheel tot je een glad geheel krijgt.
Je kunt de inhoud nu of in een bak schenken met deksel of in de speciale ijs vormpjes die je bijvoorbeeld kunt vinden bij Ikea of Xenos.
Laat het nog een uur vriezen en je kunt heerlijk smullen van een zelf gemaakt Yoghurt ijsje!

Variatie tips 

* Gebruik een 50 ml kokosmelk en bevroren ananas stukjes
* Stukjes bevroren mango gaan ook prima in dit recept
* Aardbeien of frambozen zijn ook een groot succes

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten