Ik zelf ben enorm fan van een gebakken ei, gewoon zo gebakken in boter en dan op een geroosterd broodje.
Nu ik heel bewust eet, weet ik dat het niet een hele gezonde variant is en vervang ik mijn voormalige lunch voor een goed gevuld ei.
Het fijne is het is zo klaar, en onze kinderen krijgen hierdoor een grote hoeveelheid groentes binnen.
Benodigdheden
– Koekenpan
– Bord
– biologische kokosolie
– 100g Italiaanse groentemix (hierin zit paprika, prei, champignons, ui)
– 20g Spinazie
– klein beetje melk
– 2 eieren
– Scheutje melk
– Snufje peper
– Snufje zout
Bereiding
Neem een middelgrote koekenpan en doe hier 1 theelepel kokosolie in
Bak vervolgens de groente goudbruin
Kluts nu 2 eieren samen met een scheutje melk, zout en peper en doe dit mengel over de groentes in de pan
Zet het vuur op het laagste niveau en wacht tot de bovenkant niet meer vloeibaar is (je kunt eventueel een deksel op de pan doen)
Pak nu een groot bord, en keer hierop het ei om
Bak nu de andere kant ook nog 2 minuten op middelhoog vuur
Het ei is nu klaar om gegeten te worden!
(Eventueel kun je nog een lepel zure room erbij doen om het ei in te dippen, maar dit maakt het geheel wel minder gezond)