Recept Mueslirepen

door Tamara

Om de week gezond te beginnen heb ik gisteren zelf muesli repen gemaakt, enorm eenvoudig, ontzettend voedzaam, maar ook gezond!
Ik eet deze repen als tussendoortje om 10 uur, of 15 uur, gewoon als boost voor de volgende maaltijd, of de lekkere trek.
Maar ook mijn kinderen zijn dol op deze repen, daarom geef ik ze soms mee als tussendoortje voor op school.

Wat heb je allemaal nodig

– Pannetje
– Brownie bakplaat
– Bakpapier

– 20 g gedroogde abrikozen
– 20 g walnoten
– 20g pecan noten
– 10g rozijnen
– 140 gram havervlokken
– 80 gram ontpitte dadels
– 75 gram honing
– 2 theelepels geraspte schil van een  citroen
– 2 eetlepels water
– 2 eetlepels olie
– 1 eetlepel kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe alle droge ingrediënten in de blender en maal dit tot een grove massa
Verwarm de honing, en voeg zodra deze warm is je water, olie en citroenrasp toe
Meng in een grote kom je noten/havermengsel samen met  de honing

Pak nu je brownie bakplaat en leg hier een bakpapiertje op
Verdeel het mengel over de plaat, zorg er wel voor dat het een beetje even verdeeld is

Bak ongeveer voor 25 min tot het licht bruin is, het mag nog zacht aanvoelen aangezien het harder word als het afkoelt

Zodra je repen klaar zijn, kun je ze in formaat snijden (doe dit terwijl het nog warm is, aangezien het koud niet echt snijdbaar meer is)

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten