Om de week gezond te beginnen heb ik gisteren zelf muesli repen gemaakt, enorm eenvoudig, ontzettend voedzaam, maar ook gezond!
Ik eet deze repen als tussendoortje om 10 uur, of 15 uur, gewoon als boost voor de volgende maaltijd, of de lekkere trek.
Maar ook mijn kinderen zijn dol op deze repen, daarom geef ik ze soms mee als tussendoortje voor op school.
Wat heb je allemaal nodig
– Pannetje
– Brownie bakplaat
– Bakpapier
– 20 g gedroogde abrikozen
– 20 g walnoten
– 20g pecan noten
– 10g rozijnen
– 140 gram havervlokken
– 80 gram ontpitte dadels
– 75 gram honing
– 2 theelepels geraspte schil van een citroen
– 2 eetlepels water
– 2 eetlepels olie
– 1 eetlepel kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe alle droge ingrediënten in de blender en maal dit tot een grove massa
Verwarm de honing, en voeg zodra deze warm is je water, olie en citroenrasp toe
Meng in een grote kom je noten/havermengsel samen met de honing
Pak nu je brownie bakplaat en leg hier een bakpapiertje op
Verdeel het mengel over de plaat, zorg er wel voor dat het een beetje even verdeeld is
Bak ongeveer voor 25 min tot het licht bruin is, het mag nog zacht aanvoelen aangezien het harder word als het afkoelt
Zodra je repen klaar zijn, kun je ze in formaat snijden (doe dit terwijl het nog warm is, aangezien het koud niet echt snijdbaar meer is)