Boterkoek, je moet het niet dagelijks eten maar zo nu en dan een klein puntje bij de thee is toch wel heel erg lekker hoor! Vandaag kwamen er een paar vriendinnen op visite en was het toch wel leuk en ook lekker als ik iets bij de thee kon serveren. In dit geval mijn eigen baksel, want het is met een beetje improvisatie een heerlijke boterkoek geworden!
Wat heb je allemaal nodig?
1 Springvorm
165 ongezoute roomboter
160 gram amandelmeel
3 lepels kookroom
Sukrin (suikervervanger) om mee te bakken (naar smaak, let op maak hem altijd ietsjes zoeter dan je zou willen)
1 los geklopt ei
Citroen rasp
Geschaafde amandelen
Bereiding
De bereiding is niet anders dan een gewone boterkoek, zorg dat de boter zacht is en voeg aan de boter de helft van het losgeklopte ei, de room, de citroen rasp, de Sukrin, en het Amandelmeel toe.
Nu goed mixen tot een dik mengel, doe dit mengsel in een ingevette springvorm en druk het plat.
Bestrijk je koek nu als het een plat glad geheel is met het overgbleven ei, maak er vervolgens met de tanden van een vorm streepjes in en garneer met geschaafde amandelen.
Bak de koek af in een voorverwarmde oven op 165 graden gedurende 25 a 30 minuten (Spiek tussendoor even)
De koek is het lekkerste als je hem laat afkoelen, eventueel kan je hem in de koelkast of in de vriezer in portie verpakkingen bewaren.
Per punt zou ik 2 gram koolhydraten rekenen