Home Persoonlijk Mama is vrij vandaag!

Mama is vrij vandaag!

door Tamara

Soms zou ik best willen dat ik dat kon zeggen! Dagelijks hoor ik mijn kinderen roepen;  Mama kom je spelen? Mama mag ik drinken? Mama mag ik een broodje? Mama gaan we naar buiten? Mama mag ik wat lekkers? Mama kan je me helpen met mijn kleren? Ik geloof dat het woord mama per dag meer dan 100 keer wordt gezegd hier in dit huishouden. Was ik vroeger dolenthousiast toen mijn kinderen voor de eerste keer mama zeiden, denk ik nu wel eens roep papa alsjeblieft roep papa!

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op mijn kinderen, heus! En ik besteed ook heel graag al mijn tijd aan hun, hun opvoeding, hun plezier, en alles wat daarbij komt kijken. Maar soms heel soms zou ik wel eens willen zeggen, nee mama heeft niet zo een zin om nu meteen een broodje te smeren, of mama wil nu niet weer verven, kleuren, plakken of wat mijn dochter voor de rest nog kan verzinnen aan knutselactiviteit. Gek genoeg zou ik soms best een dagje vrij willen van het mama zijn, gewoon even helemaal geen broodjes smeren, geen spelletjes spelen, geen eindeloze verhalen over de ruimte aanhoren en ook even geen maaltijd verzinnen voor het avond eten.

Onlangs heb ik dit onderwerp besproken met een paar vriendinnen, want hoe creëren hun nou de rust voor zichzelf, even een momentje me-time! En maakte deze gedachtes nou mij niet een hele slechte moeder. De conclusie was nee! Al mijn vriendinnen zeiden hetzelfde, gun je zelf al is het maar een ochtend per week of een dag per maand een momentje tijd voor jezelf. Ga dan niet je uitsloven in de keuken of in het huishouden. Maar pak een boek, een grote mok thee en ontspan! Of ga een dagje met een vriendin shoppen, ga lekker naar de film of gewoon even ergens wat drinken.

Al deze dingen heb ik de laatste maanden toegepast, ik ben leuke dingen gaan ondernemen. Heb heerlijke grote mokken thee leeg gedronken en heb diverse kookboeken verslonden! Het woordje mama is inmiddels weer heerlijk om te horen, en ik smeer met veel plezier boterhammen, knutsel en speel spelletjes! Mama mag heus wel eens een momentje vrij, het hoeft echt geen hele dag te zijn, maar een klein momentje op de dag,  een moment voor jezelf hebben is best lekker!

metime_image-2_1

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten