Mijn Saxenda dagboek deel 3

Obstipatie en hoofdpijn

by Tamara

De afgelopen week waren hoofpijn en obstipatie de enige twee bijwerkingen die nog heel erg aanwezig waren. Misselijkheid had ik alleen nog maar last van op het moment dat ik mijn vol gevoel nog niet helemaal goed had aangevoeld, en dus iets meer had gegeten dan dat ik had moeten doen.

Vol is Vol

Het gevoel van verzadigd zijn, ik vind dat soms nog lastig aan te voelen. Misschien omdat ik eigenlijk altijd onbeperkt door kon eten, tot ik echt niet meer kon. Je kent het vast, het moment dat je eigenlijk al té veel hebt gegeten. Dat gebied ertussen was altijd vrij vaag. Nu, met Saxenda is er een consequentie als ik teveel eet. Ik wordt enorm misselijk, en maagzuur is dan soms uren aanwezig. Heel vervelend, en het zorgt dus ervoor dat het loont om niet teveel te eten. Vol is Vol!

Zelf prikken

Zelf de injectie zetten heb ik eigenlijk na dag 1 niet meer gedaan, tot gisteren. Toen had ik geen keus om het netjes op tijd te injecteren, dus heb ik het zelf gedaan. Het lukte dit keer al stukken beter dan de eerste keer. Ik merk ook dat het heel erg verschilt waar je op je buik prikt. Onder mijn navel is bijvoorbeeld extreem gevoelig, bij mijn maag is ook niet heel prettig. De zijkanten en een beetje rechts van mijn navelstreek is prima en vrijwel pijnloos.

Hoofdpijn

Hoofdpijn heb ik ook als bijwerking helaas, het nare hieraan is dat ik zelf ook migraine aanvallen heb sowieso al. Het een kan het ander ook uitlokken, dus ik ben inmiddels 4 migraine aanvallen verder. Gelukkig is dit met slaap goed op te lossen, dus op zich is deze bijwerking het voor mij wel waard om alsnog door te gaan.

Obstipatie

De afgelopen 2 weken waren echt naar qua stoelgang, 1 keer in de 4 dagen een klein beetje ontlasting, is echt minimaal. EN daardoor kreeg ik juist ook weer een opgeblazen buik, en buikpijn. Ik heb daarom gezocht naar hulpmiddelen die mij konden helpen. Dankzij Instagram waar ik veel van jullie spreek, heb ik veel tips gekregen. Het volgende werkt nu wel, Activia Muesli met gedroogde pruim en abrikoos los erdoorheen, Gemberthee en in de ochtend twee glazen lauw warm water drinken. Ik kan nu zeker 1 keer in de 2 dagen, en dat is voor nu met de hoeveelheid wat ik eet, prima.

GLI Traject

Vanaf volgende week neem ik jullie ook meer mee in wat het GLI traject inhoudt, hier leer je meer over voeding en gaan we verder aan de slag met een betere leefstijl. Ook zal ik laten zien wat ik nu kan eten, en wat ik opschep qua hoeveelheden.

Afgevallen

Of ik ben afgevallen, dat is wel de meest gestelde vraag tot dusver. Morgen ben ik twee weken bezig, en ik ben inmiddels al 5,2 KG afgevallen. Het gaat snel, en natuurlijk hoop ik dat dit zo blijft, maar weet ik ook dat er periodes zullen zijn waar ik stil zal blijven staan.

Update huisarts

Morgen ga ik naar mijn huisarts, om haar te vertellen hoe de afgelopen twee weken zijn gegaan, en om te overleggen wat we gaan doen met mijn dosis. Wat mij betreft houden we deze nog even op 0,6 mg. Ik kan nog steeds weinig eten, blijf ruim onder mijn kcal doel per dag en heb niet al teveel bijwerkingen.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

8 comments

irca quintero-guerrero 13 mei 2022 - 10:20

hi, Tamara mijn naam is Irca en ben ik afgelopen maandag begonnen met Saxenda. ..ik heb je gevonden toen ik google hoe laat saxenda moet mijn injecteren…tot nu geen bijwerking…dit komen ze zeker helaas..
ik ben nieuwsgierig. ik ben begonnen te injecteren tussen 18.00 en 19.00 dan weet ik dat thuis ben.
dankt je wel voor het delen van je ervaring en succes!!

Tamara 22 juli 2022 - 11:33

Hoi Irca,

Hoe gaat het nu met je? Is prikken in de avond fijner? of ben je inmiddels gewisseld van tijd?

Isabelle Durand 18 mei 2022 - 03:15

Hoi Tamara, Wat een fijn blog om te lezen. Ik kwam via een vriendin terecht op jouw instagram en daarna op de site. ik ga ook proberen of ik bij de ha saxenda kan krijgen. Ik vind het wel spannend hoor. het doet me wel goed om te lezen wat andere ervaringen zijn. Je leest toch normaal alleen nare dingen en zo heb ik een eerlijker beeld van dit medicijn. hoe lang hou je last van de prikken?

Tamara 22 juli 2022 - 11:32

In principe waren de meeste klachten na 3 weken wel weg, af en toe als ik teveel eet nog wel klachten, maar dat is meer eigen schuld. Is het inmiddels gelukt om het medicijn te krijgen?

monique 24 mei 2022 - 21:44

Vooral bang voor de prikken. Dan zoek ik liever een pil. Waarom naalden worden gebruikt? Ik weet het niet. Wel fijn te lezen dat er iets anders kan dan de operatie. Ik ga je volgen.

Tamara 22 juli 2022 - 11:32

Hoi Monique,

Ik vond het prikken in eerste instantie ook helemaal niks, maar nu ik het een tijdje doe, is het eigenlijk heel makkelijk. Mijn man heeft het in het begin voor mij gedaan, en na 4 weken ben ik het zelf gaan doen.

s 25 mei 2022 - 08:21

Heel erg fijn om te lezen dat het zo goed werkt. Ik durf nog niet zo goed, maar volg je blogs vol interesse.

Tamara 22 juli 2022 - 11:31

Ik snap dat je het spannend vind hoor, vond ik eerst ook. Het is ook geen wondermiddel, maar wel een fijn steuntje.

Comments are closed.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten