Home Persoonlijk Mijn Saxenda dagboek deel 4

Mijn Saxenda dagboek deel 4

Saxenda ervaringen, bijwerkingen en verloop

door Tamara

Inmiddels ben ik vijf weken bezig met de Saxenda prikken, en tot dusver gaat het eigenlijk heel erg goed, vorige week ben ik ook weer bij mijn Leefstijlcoach geweest en hebben we mijn nieuwe doelen besproken. Meer hierover, en mijn bijwerkingen en ervaringen in dit deel van mijn dagboek.

Bijwerkingen update

De bijwerkingen lijken soms wat minder te worden, al verschilt het wel per dag. Na de ophoging, heb ik mij een dag wat trillerig gevoeld. Ook heb ik nog vrij veel migraine, maar weet niet of dit ook is door hormoonwisselingen.  Vorige week heb ik ook overgegeven nadat eten slecht viel, dat voelde natuurlijk verre van prettig, maar zorgt er direct ook voor dat ik een barra kip voortaan zal laten staan, wellicht toch te vet.

Ophogen?

Ik ben opgehoogd naar 1,2, echter voelde ik mij daar minder lekker bij, dus ben nu op dit moment weer naar 0.9 en twijfel om zelfs weer terug te gaan naar 0,6. Het verzadigde gevoel is echt heel erg aanwezig, en ik kan ook niet veel meer eten, daarom denk ik dat 0,6 een prima dosis is, om nog 3 enigszins normale maaltijden te kunnen eten.

GLI (leefstijlprogramma)

Het leefstijl programma voelt voor mij als een fijn steuntje in de rug, gewoon een plek waar je je kan wegen, meer informatie krijgt over voeding, en je meer inzicht krijgt over gewoontes en vooral ook hoe je deze zou kunnen verbreken. Om mijn gewoontes meer in kaart te krijgen, en daarbij ze bewuster te doorbreken heb ik een app geïnstalleerd waar ik dagelijks reminders van krijg of ik mijn gewoontes succesvol heb doorbroken. Soms lukt dat dagen lang, en soms ook een dag niet. Bewustwording is al een grote stap denk ik, voor je überhaupt dingen kan gaan veranderen.

Beweging

Omdat ik vaak nog wel zwak ziek en misselijk ben en maar weinig kan eten, doe ik geen intensieve sporten. Ik wandel en fiets, op dagen wanneer ik mij daar goed genoeg voor voel. En probeer het ook te doen als dat niet zo is.

Resultaat

De teller staat nu op min 10,5 KG, een hele prestatie in zo een korte tijd vind ik zelf. Ik hoop dat dit ook door zal zetten de aankomende maanden. Mocht je benieuwd naar mijn voortgang zijn, kijk dan vooral verder, ik deel vaak updates en meer informatie hoe het gaat en wat je van de werking van Saxenda kunt verwachten.

 

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten