Starlink: Battle for Atlas

Door Robbert

Naast al het speelgoed wat we nu voor de feestdagen bespreken, mag ook zeker niet Starlink ontbreken. Juist ook omdat de prijzen van spelletjes voor Black Friday zodanig zijn gedaald (tot onder de helft van de adviesprijs) Is het nu het moment om deze titel in te slaan. Mocht je benieuwd zijn naar hoe wij dit spel vinden? Lees dan snel verder…

Starlink: Battle for Atlas

Tijdens Gamescom (de grootste gamesbeurs van Europa) maakte ik voor het eerst kennis met Starlink. Het was mijn derde dag en de deuren van de beurs zouden die dag ook open gaan voor het publiek. Ik wilde snel nog wat spellen proberen voordat er urenlange rijen zouden ontstaan. Zodoende kwam ik terecht bij Starlink.

Bij de hal stonden enorme vitrines waarin netjes een hoop accessoires als vliegtuigen, speelfiguren en wapens stonden uitgestald.  Na een korte blik ben ik zonder al te veel verwachtingen naar een van de spelsystemen gelopen. Ik mocht de Switch variant spelen. Ik kreeg eerst de keuze welk spelfiguur ik wilde gebruiken, helaas was Starfox niet aanwezig dus ik koos voor een piloot. Die mocht ik vervolgens op de houder tussen de Joy-con plaatsen. Daarop ging het schip en op het schip kon ik wapens plaatsen. Er werd mij uitgelegd dat ik tijdens het spelen ook wapen kon wisselen en het ook verschil maakte hoe ik de wapens op het schip plaatste. Na het in elkaar puzzelen van mijn ultieme schip kon ik aan de demo beginnen.

Tijdens de demo moest ik een soort groot monster verslaan met mijn ruimteschip. Het was een vrij tactisch gebeuren. Naast dat er telkens ook kleine vijanden vrijgelaten werden, moest ik ook eerst eerst drie rode knoppen vernietigen voordat ik het doel kon raken. Toch ging het me aardig goed af, zelfs de assistente stond ervan te kijken. Ze wist zelfs te melden dat ik de eerste was die de gehele demo uitspeelde binnen de tijd. Daar zou natuurlijk later die dag wel verandering in komen, maar ik legde met een goed gevoel de controller neer en was erg benieuwd wat de kinderen er thuis van zouden vinden.

Het verhaal

Het verhaal volgt het Starlink team dat afgereisd is naar het Atlas sterrenstelsel. Daar worden ze aangevallen door vijandige wezens die graag hun uitvinding ‘Starlink’ willen hebben. Daarvoor schieten ze het ruimte schip neer en ontvoeren de professor die de techniek heeft uitgevonden. Omdat de kennis niet in verkeerde handen mag vallen is het aan jou om met het Starlink team de professor te redden. In het spel ontmoet je op elke planeet zijn nieuwe Alien rassen. Met sommige kun je praten en die kunnen zich ook bij het team voegen zodat ze speelbaar zijn. Andere kun je scannen om je kennis over de verschillende soorten en de planeten in het sterrenstelsel uit te breiden.

Gameplay

De gameplay van Starlink is vrij basic. Telkens weer krijg je een opdracht van een Alien of je team. Vlieg daarheen, doe dit en breng het terug. Voor sommige kan dit iets te repetitief zijn, maar ik zie het als iets positiefs. Starlink kun je spelen, als hij gaat vervelen naast je neerleggen en rustig een maand later zo weer oppakken om je weer wat uurtjes te vermaken. Zeker op de Switch is het prettig even in bed een missie te starten en een half uurtje te vullen. Ook de grafische stijl vind ik goed te pruimen, maar ik hou van cartoonachtige en kleurrijke games.

Michael

Toen ik met de verhalen van Gamescom thuiskwam kon Michael natuurlijk niet wachten om het zelf te proberen. De grafische stijl en de simpele verhaallijn vooral toegespitst op kinderen en Michael vond het dan ook fantastisch. Waar ik uren voor nodig had om te halen was Michael er zo doorheen. Vijanden waar ik zes keer game over bij kreeg deed hij in een keer, maar hij speelt natuurlijk op easy. Ook herkende hij direct de stem van YouTuber Dylan Haegens die een van de piloten inspreekt. Daarmee is ook direct de vraag beantwoord in welke taal het spel gesproken is. Starlink is volledig Nederlandstalig! Dat maakt het voor de jonge spelers natuurlijk helemaal fantastisch.

PS4, Xbox One en Switch

Starlink is verkrijgbaar op alle drie de grote spelcomputers. Wij mochten de PlayStation 4 versie reviewen en omdat ik ook de Switch-versie had gespeeld merkte ik wel wat verschillen. Hoewel de PlayStation 4-versie er grafisch een stuk beter uitziet is de gameplay iets lastiger. Ook het opzet stuk is niet draadloos zoals bij de Switch op de beurs wel het geval was. Er gaat een vrij zwaar opzetstuk over de controller waarvan ook nog eens een lange usb-kabel naar de spelcomputer toe moet lopen. Vooral om de onhandige kabel, koos ik eerder voor de digitale versie. Bij de digitale versie krijg je ook nog eens een stuk meer in-game spullen namelijk: zes piloten, vier schepen en twaalf wapens tegen over één schip, één piloot en twee wapens bij de fysieke versie. Natuurlijk geeft Michael de voorkeur aan het fysieke schip en de piloten, maar zeg nou eerlijk dat is ook veel leuker om onder de boom te leggen dan een kaartje met een downloadcode in je schoen vinden ?

Conclusie

Starlink een prima game waarmee je je flink wat uren kunt vermaken. Door de wat repetitieve speelstijl is het ook een spel dat je gemakkelijk na een tijd door kan spelen. Voor volwassenen is het misschien iets te kinderachtig, maar zet je de taal op Engels is het al een stuk volwassener. Heb je de beschikking over een Switch en een PS4 of Xbox One dan zou ik zonder twijfel voor de Switch versie gaan. Omdat het nu super aantrekkelijk is om jouw favoriete versie te kopen, hebben wij een lijstje gemaakt met de huidige prijzen.

Wehkamp €39,95

Bol.com €44,00

Mediamarkt €44,00

Nedgame €44,00

Robbert
Laatste berichten van Robbert (alles zien)

You may also like

1 Reactie

Sam 25 november 2018 - 00:09

Het spel kost 39 euro omdat het een grote flop is.

Reacties gesloten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten