The Legend of Zelda Skyward Sword

Door Robbert

Ik was geen groot fan van de motion besturing op de Wii. Ik vond het geweldig tijdens een potje bowlen met Wii Sports en Wii Fit was des tijds een revolutionaire uitvinding om mensen aan het bewegen te krijgen, maar voor een simpele actiegame wil ik gewoon lekker languit op de bank liggen en niet als een bezeten gek staan zwaaien met een controller. Om die reden heb ik The Legend of Zelda Skyward Sword voor de Wii ook links laten liggen. En lieve mensen wat ik heb ik een fenomenale game gemist!

De Wii game viel tegen

Op een later moment heb ik The Legend of Zelda: Skyward Sword wel meegepikt. Na een aantal uurtjes spelen werd mijn vermoeden bevestigd, de besturing was niet geschikt voor luie gamers zoals ik. De gevechten tegen vijanden in het spel moest ik doen door de Wii-mote in bepaalde richtingen te bewegen. Van links naar rechts, onder naar boven en andersom. Het zwaard van Link zou dezelfde beweging moeten maken, maar de Wii-mote vertikte dat negen van de tien keer. Het spel op de Wii zorgde daarom voor veel frustratie. Na een uurtje spelen heb ik het spel nooit meer aangeraakt.

Achteraf een van de beste Zelda games

Toen The Legend of Zelda: Skyward Sword werd aangekondigd voor de Nintendo Switch was ik een beetje bang dat het eenzelfde lot zou delen. Gelukkig heeft Nintendo echt alles wat ik niet leuk vond gerepareerd en aangepast! The Legend of Zelda: Skyward Sword is zo enorm goed geworden dat het zelfs een plekje tussen mijn favoriete Zelda games heeft weten te bemachtigen. Wat enorm zonde dat ik deze game jaren links heb laten liggen.

Alles is beter aan de remake

Hoewel ik nog steeds geen fan van motion control ben, moet ik bekennen dat de Joy-Cons een heel stuk accurater zijn. De Joy-Cons schieten zelden tekort, maar zoals ik al zei ben ik een luie gamer en koos ik al snel voor het alternatief. Je kunt namelijk ook gewoon de rechter stick gebruiken om het zwaard van Link te bedienen. Eindelijk kan ik mij storten op het verhaal! Gewoon lekker naast Tamara of de kinderen zonder anderhalve meter gevaren i.v.m. daar hebben wij inmiddels wel genoeg van.

Veel raakvlakken met Breath of the Wild

The Legend of Zelda Skyward Sword is echt een fenomenale game. Ik wist echt niet dat het spel zoveel raakvlakken met The Legend of Zelda Breath of the Wild had. Ik dacht echt dat Breath of the Wild uniek was in zijn stijl, maar nu ik dieper in Skyward Sword zit merk ik dat Skyward Sword de grondlegger is van Breath of the Wild. Er is veel overlap zoals uithoudingsvermogen, het vinden van fruit om energie te krijgen en het klimmen tegen muren. Het spel speelt echt heerlijk weg op de Switch en binnen de kortste keren ben je opgeslokt in het verhaal.

Prachtig verhaal

The Legend of Zelda: Skyward Sword begint op ‘Skyloft’. Dit is een eiland hoog boven de wolken waar Link samen met Zelda woont. Link heeft een hele hechte band met de prinses en ze trekken veel samen op. Je komt al snel op het punt waar een ceremonie gehouden wordt en de winnaar van deze ceremonie een romantische nacht met de Skyloftpriesteres mag doorbrengen. Om te winnen moeten de deelnemers een het gouden standbeeld te pakken zien te krijgen terwijl ze op hun eigen Loftwing vliegen.

Vliegen op een mythische vogel

De Loftwing is een prachtige mythische vogel en elke bewoner van Skyloft heeft een eigen Loftwing. Naast dat Link een speciale kleur Loftwing heeft hebben zij ook een speciale band. De jonge Link kon namelijk al op de vogel vliegen zonder zelfs instructies nodig te hebben gehad. Voordat de Wing Ceremonie begint ontvoeren en verstoppen een paar jaloerse deelnemers Link’s Loftwing in de hoop dat zij de romantische nacht met de Skyloftpriesteres mogen doorbrengen. In deze fase leer je zelf een beetje de besturing onder de knie te krijgen.

Zoals te verwachten wint Link de wedstrijd en daarmee een nachtelijke afspraak met Zelda. Terwijl Link na zijn overwinning op zijn vogel rondvliegt, verschijnt plotseling een reusachtige tornado, waar Zelda doorheen valt. Link moet haar achterna om haar te redden. Hier begint het echte avontuur.

Nog vele maanden plezier

Eerlijk toegegeven ik ben nog niet aan het eind gekomen, maar ik ben iemand die lang wil genieten van Zelda games. Ik zit wel volop te genieten van de kerkers, puzzels, vijanden en eindbazen. In Skyward Sword hebben ze allemaal een unieke manier om ze te kunnen verslaan en de game is bepaald niet gemakkelijk. Niet omdat de besturing niet meewerkt, maar omdat de puzzels en eindbazen echt wel pittig zijn. Ik ga nog lang genieten van deze game en ik kan dan ook echt niet anders dan hem aanbevelen als je een fan van de serie bent. Deze mag je namelijk zeker niet missen!

Robbert
Laatste berichten van Robbert (alles zien)
5

Specificaties

Adviesprijs € 59,99,-
Getest platform Nintendo Switch  
Uitgever Nintendo 
Leeftijd 12 jaar
Release datum: 16 juli 2021
Aantal Spelers: 1 speler
Talen: Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Russisch, Chinees
Downloadgrootte: 7,2 GB
Gesponserde game: Ja, digitaal
Website https://www.nintendo.nl

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten