Werkt Saxenda echt?

Mijn ervaring tot dusver

Door Tamara

Ik denk dat het een van de meest gestelde vragen is, of Saxenda nou echt werkt. Voor mijzelf kan ik daar heel simpel antwoord op geven, en dat is dat het wel degelijk werkt. Echter ligt het antwoord in algemene zin iets genuanceerder, aangezien we allemaal anders zijn en elk lichaam anders kan reageren.

Mijn ervaring

Als ik alleen maar vanuit mijn eigen ervaring en perspectief zou kijken, dan kan ik je verzekeren dat het heel erg goed werkt. Sinds ik Saxenda gebruik (28April 2022), ben ik al 14,5 kilo afgevallen en in centimeters nog veel meer. Dit omdat ik een stuk minder kan eten, en als ik alsnog veel meer eet daar meteen een reactie op krijg van mijn lichaam. Een stok achter de deur, die ik normaliter extern nodig had en nu door het medicijn vanuit mijn eigen lichaam krijg. Heel fijn, want de kans op falen is daardoor direct een stuk kleiner.

Een wondermiddel

Ik zou het niet een wondermiddel willen noemen, maar zeker wel een hulpmiddel. Uiteindelijk is het nog steeds dat je zelf gezonde keuzes moet maken, het haalt wel de drang naar eten weg, en het hongergevoel. Maar je moet zelf de keuzes maken wat je eet. Bewust kijken naar wat voedend is en niet vullend, dat is wat ik heb meegekregen, en dat is waar ik ook zeker op probeer te letten dagelijks. Natuurlijk lukt dat niet altijd, en eet ik heus wel eens een snoepje of ijsje. Soms valt dat dan goed, en soms totaal niet en ben ik voor de aankomende tijd niet meer zo geneigd om alsnog weer een snoepje of iets lekkers te pakken.  Het is het zoeken naar balans, tussen 6 dagen gezond eten, en de 7e iets lekkers, en het niet elke dag iets ongezonds moeten eten, maar zo nu en dan.

Het grote beeld

Los van mijn eigen ervaringen, zijn er natuurlijk nu behoorlijk wat mensen die dit jaar of eerder zijn begonnen met Saxenda. De een behaald hetzelfde resultaten als ik, sommigen iets meer, en de ander iets minder of niets. Er valt eerlijk gezegd geen eenduidig antwoord op te geven. Over het algemeen vallen mensen wel af, al zullen er altijd net zoals bij elk ander medicijn mensen zijn waarbij het totaal niks doet. Er is dan ook niemand die kan garanderen dat het ook voor jou zal helpen, echter denk ik wel dat de kans relatief klein is dat het niks doet en denk ik dat het nog steeds de moeite waard is om als het goed voelt voor jezelf, het uit te proberen.

Conclusie

Of het werkt is voor mij eigenlijk geen vraag meer, want ik heb persoonlijk mogen ervaren dat het ontzettend goed kan helpen. Of het voor jou werkt, dat is iets wat je denk ik alleen maar kunt uitvinden door het te proberen en te ervaren hoe het is. Nu klinkt het heel eenvoudig, en zijn er daarnaast nog allemaal regels aan verbonden voor je het überhaupt mag gaan gebruiken, maar mocht je de kans krijgen hoop ik dat mijn perspectief je een beetje op weg heeft kunnen helpen.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten