Home Games & Gadgets Blaas nieuw leven in je Switch Games met DLC!

Blaas nieuw leven in je Switch Games met DLC!

by Robbert

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat de kinderen nu echt vrij zijn! Niet meer thuis is quarantaine maar lekker tijd om spelletjes te spelen! Voordat je naar de winkel sjeest om een paar nieuwe games in huis te halen, loont het ook om te kijken of voor de huidige spellen niet een uitbreiding beschikbaar is.

Nintendo brengt, net als veel andere gamemakers, ook downloadbare uitbreidingen (ook wel DLC) voor hun games uit.  Zo kun je voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitbreidingen vinden die het spel voorzien van een heel pakket aan nieuwe uitdagingen. Maar ook Pokémon Sword en Shield hebben sinds kort een uitbreiding.

Elke uitbreiding biedt een hoop vernieuwing, daarom ga ik in dit artikel diep in op alle game-uitbreidingen. Scrol of veeg lekker door naar de game die jij hebt en lees alles over de mogelijkheden van jouw DLC.

Pokémon Sword of Shield uitbreidingspas

Voorheen bracht Nintendo enkele maanden na de release van een Pokémonspel vaak een uitgebreidere versie van exact hetzelfde spel uit. Deze kon je dan voor de volle prijs van een volledig spel kopen. Bij de Nintendo Switch is het niet meer nodig een volledige Pokémon titel aan te schaffen maar kun je een uitbreidingspas kopen, zodat al je voortgang bewaard blijft en je niet de volle mep kwijt bent. De uitbreidingspas voor Pokémon Sword of Shield geeft je twee nieuwe uitbreidingen: The Isle of Armor en The Crown Tundra.

The Isle of Armor

In the Isle of Armer krijg je een pas die je toegang geeft tot het enorme eiland voor de kust van Galar. Het eiland Isle of Armor is een uiteenlopend natuurgebied waar je niet alleen stranden vindt, maar ook moerassen, bossen, grotten en duinen. Volg een training bij Mustard en ga opzoek naar je nieuwe rivalen. Zie Rillaboom, Cinderace en Inteleon in hun nieuwe vorm en met hun nieuwe G-Max Moves!

The Crown Tundra

Deze herfst komt er nog een uitbreiding voor Pokémon Sword en Shield waarbij je een expeditie kunt leiden naar een met sneeuw bedekt gebeid. In Crown Tundra ontrafel je het mysterie van de Legendary Pokémon Calyrex. Ook moet je op een nieuwe manier kunnen samenspelen. Veel meer is er over de nieuwe uitbreiding nog niet bekend, maar we wachten met smart.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitbreidingspas

Of je nu het avontuur al volledig hebt uitgespeeld of niet, met de uitbreidingspas voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild breid je het avontuur nog verder uit. Je krijgt twee DLC-pakketten en nieuwe schatkisten.

DLC 1: De Meesterproeven

Het eerste DLC-pakket krijgt de toepasselijke naam De Meesterproeven mee. Met deze DLC worden een aantal nieuwe uitdagingen toegevoegd waaronder een pittige zwaardproef!

Zwaardproef

Dit is een pittige uitdaging, want je begint zonder wapens of uitrusting. Je moet je een weg banen door 45 levels met monsters. Natuurlijk vind je diverse hulpmiddelen in de levels, maar het zal zeker niet gemakkelijk gaan. De beloning na het doorstaan van deze uitdaging is groot: namelijk een Meesterzwaard dat niet meer zijn kracht verliest en altijd opgeladen zal zijn! De proef is wel genadeloos, want als je een keer al je hartjes verliest moet je helemaal opnieuw beginnen.

Heldenspoor

Speel je al lang The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Dan ga je deze toevoeging zeker op prijs stellen. Met het Helden spoor kun je het pad zien dat je hebt afgelegd tijdens je avontuur. Op de kaart wordt tot 200 uur weergegeven waar je gelopen hebt en welke gebieden je gezien hebt. Heel erg leuk om eens terug te kijken en erg handig om te zien waar je nog even kan zoeken naar nieuwe geheimen!

Meesterstand

In de meesterstand zullen vijanden net als je kunnen herstellen van schade en moet je ze dus zo snel mogelijk uitschakelen. Ook zijn alle vijanden een niveau sterker en dat kan knap lastig zijn. Pas ook op voor vallende vijanden en schatkisten die uit de lucht kunnen vallen.

Reismedaillon

Het reismedaillon is een handig stukje gereedschap dat je in staat stelt om een teleportatiepunt op de kaart in te stellen.

Acht nieuwe verborgen voorwerpen

Er zijn acht nieuwe schatkisten verborgen die een hele reeks aan nieuwe voorwerpen voor je hebben. Van een Majora’s masker, Midna’s helm, Tingles kap tot een fantoomhelm, fantoompantser en fantoomscheenplaten.

DLC 2: De Ballade der Uitverkorenen

In het tweede deel krijg je een aantal nieuwe uitdagingen met betrekking tot de Titanen. Heb je ze in het originele deel allemaal verslagen mag je opnieuw op pad. Ook zijn er nieuwe tempels te ontdekken.

Nieuw verhaal

In het nieuwe verhaal wat je kunt volgen help je de rondreizen muziekkant Kass. Hij heeft een onafgemaakt leidt en jij moet hem helpen om zijn onafgemaakte lied te voltooien. Geïnspireerd op gebeurtenissen uit het verleden worden er nieuwe verhalen uit het avontuur van Zelda Breath of the Wild onthult. Wie alle uitdagingen in de tweede DLC overwint krijgt de kracht om de Triforcer Zero op te roepen.

Nieuwe voorwerpen

Totaal zijn er negen nieuwe voorwerpen in het spel verstopt die een eerbetoon bewijzen aan alle voorgaande Zelda games. De schatkisten waarin de voorwerpen verstop zijn liggen verspreid over de gigantische open wereld. In de kisten vind je voorwerpen als kreeftenhemd, Ravio’s muts, Zants helm en een Fantoom-Ganon-schedel.

Nieuwe paardenuitrusting

Naast wat voorwerpen die je zelf kunt gebruiken zijn er ook nieuwe voorwerpen voor je paard te vinden. Zo is er een geavanceerd hoofdstel waarmee je paart langer kan draven en is er een zadel te vinden dat je paard altijd laat komen waar je hem ook achter hebt gelaten. Handig!

Super Smash Bros. Ultimate

Nog niet eerder was Smash Bros. zo groots als het nu is geworden. Hele toernooien worden er wereldwijd gehouden waarin gamers hun vechtkunsten laten zien. Mede dankzij de populariteit wordt het spel steeds verder uitgebreid met nieuwe vechters. Via een zogenoemde Fighters Pass kun je een hele reeks aan nieuwe vechters en levels aan het spel toevoegen. Vind je niet alle vechters even leuk dan kun je ook een vechter los kopen.

Super Smash Bros. Ultimate: Fighters Pass

De eerste Fighter Pass geeft je toegang tot vijf Challenger Packs. Hierbij krijg je vijf vechters, vijf levels en bijbehorende nummers. Daarbij krijg je als bonus een outfit voor de Mii-zwaardvechter van Xenoblade Chronicles 2. Bij de Fighter Pass zitten de volgende Challangers: Joker (uit het spel Persona 5), Held (de held uit Dragon Quest), Banjo en Kazooie (uit de klassieker voor de Nintendo 64), Terry Bogard (uit het spel Fatal Fury), Byleth (uit het spel Fire Emblem: Three Houses).

Fighters Pass Vol. 2

Gezien het succes is er nog een tweede Fighter Pass gekomen met nieuwe vechters, levels en nummers. Van deze Fighter Pass is nog maar een karakter bekend, namelijk: Min Min uit het spel ARMS. Je kunt het karakter los kopen of de gehele Fight Pass aanschaffen en je laten verrassen met nog vier niet bekende Challangers.

Captain Toad: Treasure Tracker – Speciaal boek

Misschien heb je hem nog ergens liggen, Captain Toad, je zou bijna vergeten dat dit leuke puzzelspel ook op de Switch is verschenen. Het mooie is dat het spelletje opnieuw leven ingeblazen kan worden met downloadbare content.

Speciaal boek

In de uitbreiding van Captain Toad: Treasure Tracker – Speciaal boek kun je maar liefst achttien nieuwe uitdagingen verwachten, waaronder vijf nieuwe levels en nieuwe kronen om te zoeken in elk level. Ook kun je coöperatieve spelmodus voor twee spelers gebruiken en kun je geheel nieuwe levels spelen met Toadette (de vrouwelijke versie van een Toad). Met een kleine zes euro heb je dan toch weer even veel plezier van een oud spel.

Fire emblem: Three Houses uitbreidingspas

We konden zelf maar moeilijk aansluiting vinden bij het avontuur dat vele honderdduizenden mensen wereldwijd maanden actief hield. De strategische turn-based actiegame heeft vier uitbreidingen in de uitbreidingspas. Deel één bied je slechts Officers Academy-outfits voor Byleth. Deel twee is iets uitgebreider en heeft naast nieuwe kleding ook een aantal voorwerpen en nog veel belangrijker nieuwe uitdagingen. Naast nieuwe eenheden heeft deel drie ook extra quests en een sauna. Deel vier is recent toegevoegd en biedt een geheel nieuw zijverhaal! Maak kennis met het geheime vierde huis van de Officers Academy: de Ashen Wolves, inclusief nieuwe personages en locaties.

Dragon Quest Builders 2

Ik was aangenaam verrast door Dragon Quest Builders 2. De combinatie van een RPG en het vrij zijn om zelf je wereld te bouwen is een enorm geslaagd. Wie het avontuur inmiddels achter de rug heeft en op alle eilanden zijn creatieve stempel heeft achtergelaten kan met de uitbreidingspas opnieuw zijn creativiteit de volle loop laten gaan. De uitbreidingspas bestaat uit drie verschillende contentpakketten: Hotto Stuff Pack, Aquarium Pack en Modernist Pack.

Hotto Stuff Pack

Met dit pakket krijg je meer dan 40 verschillende nieuwe ontwerpplannen om gebouwen te ontwerpen die lijken op de Hotto Steppe. Je krijgt ook toegang tot een nieuw eiland waar je nieuwe materialen kunt verzamelen die je nodig hebt voor de constructie van je Hotto gebouwen.

Aquarium Pack

Kom naar Visserseiland en ontdek een heel scala aan nieuwe missies die je met alle nieuwe personages kunt uitvoeren. Ontdek meer dan 40 verschillende vissoorten die je kunt vangen en kunt plaatsen in je zelf ontworpen aquarium. Speel zwemkleding, strohoeden of een paardenstaart vrij en geniet van je aquariums met je eigen vissen. Het Aquarium Pack krijg je in de seizoenspas, of je kunt hem ook los aanschaffen voor € 9,99.

Modernist Pack

Ook in deze uitbreiding vind je meer dan 40 ontwerpplannen, maar deze zijn helemaal in de stijl van moderne gebouwen. Bouw een luxe hotel of moderne appartementen en beleef je avonturen in een compleet nieuwe moderne wereld.

Marvel Ultimate Alliance 3 the Black Order Uitbreidingspas

Het standaard spel had al een enorm leger aan helden waaruit je je team kon samenstellen, maar met de uitbreidingspas krijg je nog eens toegang tot drie DLC-pakketten die niet alleen personages toevoegen aan het spel, maar ook spelstanden en verhaalcontent.

DLC Pack 1

De eerste pack draagt de naam Marvel Knights: Curse of the Vampire en bevat nieuwe karakters als Blade, Moon Knight, Morbius en The Punisher. Ook kan in de Gauntletstand vier speler tegelijkertijd co-op-uitdagingen aangaan. Met de Endurance-stand, die de DLC toevoegt, moeten spelers het zo lang mogelijk volhouden en kunnen ze een plekje verdienen op de online-ranglijst.

 DLC Pack 2

Deze pack is helemaal in het thema X-Men. In X-Men Rise of the Phoenix krijg je vier nieuwe X-Men waarmee je kunt spelen en wordt een geheel nieuw verhaal aan de game toegevoegd waar je je weer de nodige uurtjes mee kunt vermaken.

DLC Pack 3

Ga aan de slag met de helden uit Fantastic Four en beleef een nieuw avontuur in Fantastic Four: Shadow of Doom. Mister Fantastic, Invisible Woman, Human Torch, en The Thing zijn nu aan je team toe te voegen. Met hen kun je naar het koninkrijk Latveria, een toegevoegde verhaallijn waarin je team van Marvel Super Heroes het opneemt tegen de man in het ijzeren masker zelf, Victor von Doom.

Pokkén Tournament DX Battle Pack

Het is alweer een hele poos geleden dat Pokkén Tournament DX op de Switch verscheen. Het was het eerste spel met Pokémon voor deze console. Toch is het een tijdloos spel dat nog steeds leuk is om te spelen. Wil je een beetje nieuw leven in de brouwerij, dan kun je de Battle Pack aanschaffen. Hierbij krijg je toegang tot twee nieuwe Battle Pokémon, twee Support Pokémon-sets, en nieuwe voorwerpen en titels voor avatars.

 

Robbert
Laatste berichten van Robbert (alles zien)

related articles

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten