Een Nieuwe Start: Terug naar Saxenda

Door Tamara

Na een langdurige pauze heb ik onlangs de beslissing genomen om weer te beginnen met Saxenda. En ik moet zeggen, de resultaten zijn eigenlijk onverwacht beter dan hiervoor. Het was geen gemakkelijke beslissing om weer te starten met de medicatie. Na de intense darm- en maagproblemen die ik eerder ervoer, was ik terughoudend en durfde ik het eigenlijk niet opnieuw te starten. Maar met een rustige opbouw en de steun van mijn zorgteam, besloot ik het opnieuw te proberen.

Geen darm- en maagproblemen meer

Tot mijn grote opluchting kan ik nu zeggen dat de darm- en maagproblemen dit keer niet zijn teruggekeerd. Ik ben enorm dankbaar dat ik nu voornamelijk de voordelen van Saxenda zonder de bijwerkingen kan ervaren. Natuurlijk ben ik nog wel eens misselijk, en loopt alles iets vertraagt door. Maar doormiddel van ontbijtkoek en genoeg vezels, gaat het eigenlijk vrij goed.  Ik hoop natuurlijk enorm dat dit zo dit keer blijft, maar eigenlijk is het begin nu al zo anders vergeleken met de vorige keer dat ik het gebruikte.

Geen hongergevoel

Wat me vooral opvalt, is het gebrek aan hongergevoel en het verminderde verlangen naar eten. Het is bijna alsof mijn relatie met voeding opnieuw is gevormd in een paar weken. Ik maak bewustere keuzes en geniet meer van gezonde, voedzame maaltijden zonder constant te denken aan ander eten. Het is gek om eigenlijk zo een omzwaai weer te ervaren, ik kan gerust langs al het lekkers lopen in winkels zonder ook maar iets uit het schap te pakken. Er ligt al een week een pak koek in de kast, en ook deze kan ik gerust laten liggen. Het is niet meer dat ik eet uit emotie of veel met eten bezig ben. En dit geeft eigenlijk ook wel veel meer rust.

Afvalproces gaat door

Maar het meest fijne is denk ik wel het feit dat ik opnieuw steeds sneller gewicht verlies. Na slechts een paar weken opnieuw met Saxenda te zijn begonnen, zie ik al goede resultaten. En dat is natuurlijk een motivatieboost die me aanmoedigt om door te gaan op deze weg. Hopelijk voor de zomer al een stuk lichter!

Saxenda voor altijd?

Als er iets is wat ik ook heb geleerd van de vorige keer Saxenda gebruiken, is dat je eigenlijk niet meer moet stoppen met het medicijn. Het is niet even een tijdelijke oplossing, het is iets wat je levenslang of iniedergeval de aankomende 5 jaar moet blijven gebruiken om je gewicht stabiel te houden. Samen met mijn huisarts blijf ik natuurlijk mijn gezondheid nauwlettend in de gaten houden. Maar voor nu ben ik optimistisch over het gebruik en dankbaar dat ik dit kan doen, in plaats van een ingrijpende operatie.

Laat me weten wat je van deze update vindt en deel gerust je eigen ervaringen en inzichten in de reacties hieronder.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten