Home Games & Gadgets Mama’s Pokémon koopgids

Mama’s Pokémon koopgids

Welke Pokémonspellen moet ik kopen?

door Tamara

De Pokémonspellen voor de Nintendo Switch zijn niet meer op twee handen te tellen. Na de recente release van Pokémon Legends: Arceus zijn er al vijftien Pokémon games en apps te vinden in de eShop. Tijd om eens een overzicht te maken en onze ervaringen van alle Pokémonspellen en apps te delen. Welke games vonden onze kinderen het leuks en welke vonden vooral ik en mijn Hubbie leuk? Ons Pokémon koopadvies met alle Pokémongames die anno 2022 verkrijgbaar zijn.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee!

Na jaren geen echt plezier meer uit Pokémon gehaald te hebben was Pokémon: Let’s Go echt weer een spel waar ik het liefste dag en nacht in wegdook. De spellen spelen zich af in de Kanto regio en bevatten de 151 originele Pokémon uit de eerste twee delen die oorspronkelijk op de Nintendo Game Boy verschenen. Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! hebben een hele lange instapdrempel. Mensen de originele games op de Game Boy gespeeld zullen genieten van de nostalgie van de spellen die ze 25 jaar geleden hebben gespeeld.  We raden Pokémon: Let’s Go ook aan voor de mensen die nog geen kennis hebben gemaakt met Pokémon. Wil je eens een poging wagen dan is dit het perfecte Pokémon deel om in te stappen. Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! vind je voor €59,99 in de eShop.

 

Pokémon Shining Pearl en Brilliant Diamond

Van de oude stijl Pokémon games zijn Pokémon Shining Pearl en Pokémon Brilliant Diamond mijn nieuwe favoriet. Dit komt vooral omdat de spellen qua gameplay erg lijken op oudere Pokémon games zoals Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire. Zoals altijd kruip je in de huid van een jonge trainer die Pokémon League-kampioen wil worden. Om die droom te verwezenlijken dien je alle trainers van de Pokémon Gyms te verslaan. Onderweg dwarsboom je de slechte plannen van Team Galactic en vang je alle Pokémon voor de professor. Wie zich vermaakt heeft met Pokémon Let’s Go en opzoek is naar een waardige opvolger zal met Pokémon Shining Pearl of Brilliant Diamond zeker goede prima aankoop doen. Wie de originele games op de Nintendo DS gespeeld heeft zal deze games ook zeker kunnen waarderen. Onze kinderen voelden zich wat minder aangesproken, maar dat komt misschien ook omdat ze op het moment van schrijven nog helemaal zijn opgeslokt in Pokémon Shield. Op dit moment zijn de spellen nog fysiek in de speelgoedzaken te vinden en kun je zowel Pokémon Shining Pearl als Pokémon Brilliant Diamond ook digitaal in de eShop aanschaffen.

 

Pokémon Legends: Arceus

De originele Pokémon games waren toe aan vernieuwing. Geen vernieuwing in de vorm van nieuwe krachten of nieuwe wezentjes, maar de game was echt toe aan een complete metamorfose. Met Pokémon Legends: Arceus is die er gekomen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dit is de beste Pokémon game die ooit gemaakt is! Maar, het had eigenlijk al tien jaar geleden moeten verschijnen. In plaats van de oude stijl waar al sinds de Game Boy aan vast wordt gehouden is Pokémon Legends: Arceus volledig 3d en kun je in een grotendeels open wereld je Pokémon vangen en trainen. Pokémon Legends: Arceus speelt zich af in een de geschiedenis van de Sinnoh-regio. Dit is dezelfde regio als Pokémon Diamond en Pearl.

In Pokémon Legends: Arceus staat de regio bekend als de Hisui-regio. Dit komt omdat het zich afspeelt in de oudheid en het een prequel van Pokémon Diamond en Pearl is. In Pokémon Legends: Arceus zijn de meeste Pokémon nog wild en kunnen ze ook de speler zomaar aanvallen. Deze keer ben je geen jonge trainer, maar een jongen die komt gevallen uit de lucht en ontwaakt op een strand. Je wordt gevonden door Professor Rowan en komt er al snel achter dat je de gave hebt om Pokémon te vangen. Aan jou de taak om voor Professor Rowan Pokémon te vangen en gaandeweg in een avontuur terecht te komen waarin je kennis maakt met de voorgeschiedenis van Pokémon.

De beste Pokémon game tot nu toe!

Pokémon Legends: Arceus is zo nieuw dat we zelf ook nog diep in het verhaal zitten en nog druk bezig zijn om alle Pokémon te verzamelen. Een review moet er nog komen, maar we kunnen al wel vertellen dat dit zonder enige twijfel de beste Pokémon game is die we tot nu toe gespeeld hebben. De meningen in huis zijn eensgezinds, want ook de kinderen zijn enorm enthousiast over Pokémon Legends: Arceus. Wie opzoek is naar een sterke Pokémon game voor de kinderen, kan zonder twijfel kiezen voor Pokémon Legends: Arceus. Het spel ligt voor € 59,99 fysiek in de speelgoedwinkels en is voor hetzelfde bedrag digitaal te vinden in de eShop.

 

Pokémon UNITE

Van de gratis cross platform Pokémon games is Pokémon UNITE de meest recente. Het is een online multiplayer battle arena game waarin je gevechten aan gaat twee teams van vijf spelers. Het team dat aan het einde van de tijd de hoogste totaalscore heeft wint het potje. De Nintendo Switch-versie van de game is officieel uitgebracht op 21 juli 2021 en de iOS en Android zijn sinds 22 september 2021 gratis te downloaden. We hebben zelf nog niet veel tijd gehad om Pokémon UNITE uitgebreid te proberen, maar we hebben wel genoeg gevechten gespeeld om te kunnen zien dat het een erg vermakelijke game gaat. Afgelopen januari is een flinke update uitgebracht waarin nog eens 10 speelbare Pokémon zijn toegevoegd. Wie echt goed in de game is kan zich zelfs kwalificeren voor wereldkampioenschappen die in Londen gehouden zullen worden.

 

Pokkén Tournament DX

De eerste Pokémon game die op de Switch verscheen was Pokkén Tournament DX. In dit spel krijg je de controle over verschillende Pokémon en is het de bedoeling dat je in arenagevechten andere Pokémon verslaat. Pokkén Tournament DX was in de vroege periode van de Switch erg vermakelijk, zeker omdat er nog weinig variatie in games was. Anno 2022 zijn er leukere alternatieven en is deze titel vooral een aanrader voor de echte fans die graag hun verzameling Pokémonspellen compleet willen maken. Eerlijkheidshalve heb ik deze titel al zeker drie jaar niet meer geopend en kijken onze kinderen er ook niet meer naar om. Wil je hem toch graag proberen, Pokkén Tournament DX kun je voor €59,99 vinden in de eShop.

 

 

Pokémon TV

Een kwart eeuw geleden moesten we nog een week wachten op een nieuwe aflevering van onze tekenfilmseries. Was je te laat kon je nog alleen maar op het schoolplein van je vriendjes en vriendinnetjes horen welke avonturen Ash had meegemaakt. Die stress hebben onze kinderen niet meer want alles gaat tegenwoordig ‘on demand’ waar en wanneer we maakt willen. Zelfs op de Nintendo Switch kun je nu met de gratis app Pokémon TV, waar en wanneer je maar wil, alle avonturen van Ash en zijn vrienden bekijken. Wie onderweg is en zijn Switch is vergeten kan Pokémon TV ook kosteloos downloaden in de App Store (Apple) en in de Play Store (Google).

 

Pokémon HOME

Het compleet maken van je Pokédex kan een flinke klus zijn. Ben je een fervent gebruiker van Pokémon Go kun je de ‘Dex’ op de Switch games iets gemakkelijker vullen dankzij Pokémon HOME. Via deze app kun je namelijk Pokémon uit Pokémon Go uitwisselen met Pokémon: Let’s Go en Pokémon Shield en Pokémon Sword. Je kunt ook Pokémon die je gevonden hebt in een van de spellen uitwisselen tussen elkaar en ook met Pokémon Go en zo de Pokedexen uit alle games een stuk completer maken. Handig om te hebben toch? Het is ook een mooie manier om je Pokémon veilig op te slaan in de cloud. De app kun je gratis vinden bij Google Play, de eShop, en in de App Store.

 

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX wijkt af van de gebruikelijke Pokémonspellen. In plaats van het gebruikelijke verhaal waarin je een Pokémon trainer wil worden verander je in spel van een mens in een Pokémon. De Pokémon waarin je transformeert wordt bepaald door een persoonlijkheidsquiz die aan het begin van het spel wordt afgenomen. De game is gebaseerd op missies met veel taken, die je kunt vinden op een prikbord, in je e-mail of op basis van gebeurtenissen uit het verhaal. Je hoofdtaak is het redden van Pokémon. In plaats van de gebruikelijke wereld waarin je kunt rondlopen is Pokémon Mystery Dungeon gebaseerd op het verkennen van dungeons (kerkers). Het toffe van de game is dat deze kerkers willekeurig gegenereerd worden en dus elke keer als je een missie start anders zijn. Toen wij en de kinderen de game mochten testen kwamen we er wel achter dat het voor ons snel repetitief werd. Ben je opzoek naar een originele Pokémongame, dan kun je Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX beter overslaan. Spelers die van games als Diablo, Minecraft Dungeons, Moonlighter, Binding of Isaac of Baldur’s Gate houden zullen deze Pokémonversie zeker waarderen en daarvoor is hij zijn € 59,99 zeker waard.

 

Pokémon Shield en Sword

Bij onze kids zijn Pokémon Shield en Pokémon Sword (samen met de downloadbare uitbreiding) veruit favoriet. Zelfs afgelopen feestdagen zijn er nog vriendjes over de vloer geweest om Pokémon uit te wisselen, zodat ze de Pokedex compleet konden maken. Als jonge Pokémon trainer wil je de grootste Pokémon meester worden. Dit kun je bereiken door de Pokémon League te winnen van kampioen Leon. Voordat je dit kunt doen moet je eerst alle andere Gym Leaders verslaan. Het is een lange reis door de nieuwe Galar regio dat geïnspireerd is op het Verenigd Koninkrijk. Nieuw in dit deel is de mogelijk om je Pokémon tijdelijk in staat stellen om groter te worden. Dit wordt “Dynamaxing” en “Gigantamaxing” genoemd. Voor ons werden al deze extra strategische opties een beetje te veel. Het grappige is dat dit voor de kinderen juist deze game aantrekkelijk maakte. Hoewel we Pokémon Shield en Pokémon Sword absoluut tot een van de beste delen vinden horen, vonden we persoonlijk op de Switch Let’s Go en Shing Pearl leuker om te spelen. Onze kinderen zijn het hier absoluut niet mee eens. Zo zie je maar dat over smaak niet valt te twisten. Pokémon Shield en Pokémon Sword kun je, vanaf €59,99, vinden in de eShop. De uitbreidingspas kost € 29,99 extra.

 

Pokémon Quest

Pokémon Quest is een gratis actie-avonturenspel. Het spel heeft een blokvormig ontwerp dat vergelijkbaar is met spellen zoals Minecraft. De game speelt zich af op Tumblecube Island. De Pokémon op het eiland heten Pokéxel en komen uit de originele Kanto-regio (Pokémon Let’s Go en de originele Game Boyspellen). Je belangrijkste taak is om alle niveaus op het eiland te voltooien en alle wilde Pokémon te verslaan. Het spelproces is vrij lineair en kan verdeeld worden in vier onderdelen: beheren van je basiskamp, op expeditie gaan, Pokémon trainen en nieuwe Pokémon vangen. De kinderen hebben zich prima vermaakt met het spel en soms pakt een van de twee het nog op. Pokémon Quest is gratis te downloaden vanuit de eShop, Google Play en de App Store.

 

New Pokémon Snap

New Pokémon Snap is een first-person Pokémon fotografiespel. Het spel verscheen voor het eerst in 1999 voor de Nintendo 64. Lang werd er door de Pokémon fans gevraagd om een vervolg en in juni 2020 werd daar eindelijk gehoor aan gegeven. In New Pokémon Snap reis je door de Lental-regio met een hovercraft die op de rails vast zit. Vanaf deze hovercraft (de NEO-ONE), kun je Pokémon onderzoeken door foto’s van ze te maken. In New Pokémon Snap neemt Pokémon-onderzoeker Professor Mirror tijdelijk het stokje over van Professor Oak. Het is de bedoeling dat je voor hem de Photodex vult met foto’s van verschillende Pokémon. Het is niet de bedoeling dat je zomaar wat kiekjes schiet, maar ook van gedrag van de verschillende Pokémon vastlegt.

New Pokémon Snap bevat meer dan 200 verschillende Pokémon, dus je kunt je voorstellen dat je er wel even zoet mee bent. Aan het einde van een expeditie kun je de foto’s bekijken en desgewenst opnemen in je Photodex en online delen met andere spelers. We hebben ons thuis enorm vermaakt met dit toch wat vreemde Pokémon spelletje. Je leert enorm veel over het gedrag van Pokémon en krijgt een berg achtergrondinformatie. Je moet wel een beetje verzot op Pokémon zijn om dit als volwassenen te spelen. De kinderen hebben zich er zeker mee vermaakt en we verwachten dat dit ook een enorm leuke bezigheid is voor de wat jongere spelers. Pokémon Snap vind je voor € 59,99 in de eShop. Wat ons betreft valt dit wel te verantwoorden als je kijkt naar de hoeveelheid informatie die in de game verwerkt is.

 

Pokémon Café ReMix

Pokémon Café ReMix is een gratis te spelen puzzelspel. Het spel is vergelijkbaar met het smartphonespel Disney Tsum Tsum. In dit spel dien je dezelfde pictogrammen met elkaar te verbinden. Het is een enorme vermakelijke bezigheid. In tegenstelling tot Tsum Tsum heeft Pokémon Café ReMix een soort verhaal waarin je de eigenaar van een café bent. Bij elke bestelling moet je een puzzel oplossen. In de puzzels is het de bedoeling dat je Pokémon-pictogrammen op het scherm wist door ze in een ring met elkaar te koppelen. Hoe verder je komt hoe moeilijker het wordt. Zo krijg je extra opdrachten zoals de opdracht om objecten op te ruimen. Het spel is gratis en verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, Apple iPhone of iPad en ook voor Android-toestellen.

 

Wat is de beste Pokémon game van 2022?

Sommige Pokémon games zoals Pokémon Mystery Dungeon en Pokkén Tournament DX moeten je echt liggen. Het is een heel ander genre dan de gebruikelijke games. Deze titels zijn ook minder leuk voor de kinderen. Uit eigen ervaring zijn onze kids vooral dol op Pokémon Shield en Pokémon Sword en Pokémon Legends: Arceus. Voor het deel Shield hebben ze zelfs hun Pokédex volledig gevuld en het spel helemaal uitgespeeld. Ik verwacht dat ze dat ook nog gaan doen met Pokémon Legends: Arceus. Gek genoeg vinden wij als ouders weer andere delen leuker. Persoonlijk hebben we ons het meest vermaakt met Pokémon: Let’s Go Pikachu! en Pokémon Shining Pearl. Luna heeft een poos plezier gehad van het gratis spelletje Pokémon Café ReMix. Michael heeft naast Shield veel Pokémon Quest en Pokémon Snap gespeeld.

Op dit moment heeft iedereen plezier met Pokémon Legends: Arceus en over het beste Pokémon deel tot nu toe zijn we ook eensgezinds: dat is zonder twijfel Pokémon Legends: Arceus. Net als voor Animal Crossing hebben we van deze game meerdere exemplaren aangeschaft, zodat iedereen het tegelijkertijd kan spelen. Ons advies voor 2022 is Pokémon Legends: Arceus. Voor het jongere publiek raden we New Pokémon Snap aan. Tieners die uitgekeken zijn op Pokémon Legends: Arceus kunnen nog steeds prima beginnen aan Pokémon Shield en Pokémon Sword. Als er vriendjes op school zijn die de game al gespeeld hebben kunnen ze ook Pokémon met elkaar ruilen.

Update Maart 2022

Recent heeft The Pokémon Company  Pokémon Scarlet  en  Pokémon Violet aangekondigd. Deze aankondiging werd gedaan tijdens een speciale Pokémon videopresentatie die online werd gestreamd naar fans over de hele wereld ter ere van Pokémon Day.

Pokémon Scarlet and Pokémon Violet

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zetten een nieuwe stap in de Pokémon-hoofdreeks. Trainers kunnen een open wereld verkennen die veel weg heeft van de recent verschenen Pokémon Legends: Arceus. Steden lijken wel een stuk uitgebreider en alles lijkt naadloos in elkaar over te gaan van de grote stad naar de ongerepte wildernis waarin een hele reeks compleet nieuwe Pokémon verstopt zitten. Trainers kunnen kiezen tussen: Sprigatito, de Grass Cat Pokémon, Fuecoco, de Fire Croc Pokémon of Quaxly, de Duckling Pokémon als hun eerste partner Pokémon voordat ze op reis gaan. Het spel moet aan het einde van 2022 beschikbaar zijn voor de fans.

 

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

Jl 9 februari 2022 - 20:19

Wat een uitgebreide informatie! Ik wist helemaal niet dat je Pokémon kon kijken op je Switch! Gelijk even gedownload.

Evelien 10 februari 2022 - 07:30

Nooit geweten dat er zo enorm veel pokemonspellen op de switch zijn. fijn zoeen overzicht.

Comments are closed.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten