Dit recept is geïnspireerd op de signaturedish van Niven Kunz die een magiër is met groenten.
Het lijkt gek genoeg echt op het bekende pastagerecht uit Italië al zitten er bijna geen koolhydraten in. Het is een heerlijk, warm, gezond en chique gerecht. ik heb de hoeveelheden aangepast naar normale eters met een werkdag, want het was wel een beetje nouvelle cuisine-hoeveelheid. Je kan ook kwarteleitjes gebruiken (uit het originele recept) in plaats van gewone eieren voor een chique touch, reken dan op twee per persoon.
Nog een keukentip? Koop een mandoline. Een mandoline is ideaal om de snijbonen dun te maken en van alles dat los en vast zit dunne carpaccio-plakjes te maken. Kinderen vinden dit ook heerlijk en leuk om te helpen met maken (niet met de mandoline laten werken hoor, dan heb je kindervingercarbonara).
4 personen 25 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
20 snijbonen (voor grote eters 28)
100 gr. bundelzwammen
Een sjalot, gesnipperd
2 takjes tijm, gerist
5 plakjes ontbijtspek
4 eieren
Klontje roomboter
Parmezaanse kaas
Halve theelepel kerriepoeder
Olijfolie
Witte wijnazijn
Zout
Peper
1. Leg het ontbijtspek in de vriezer zodat het straks makkelijk te snijden is. Snijd met de mandoline of dunschiller lange repen van de snijbonen. Zet twee bakken water met ijsblokjes klaar
2. Breng een pan gezout water aan de kook en blancheer de snijboon slierten 30 seconden. Doe steeds een hand per keer anders worden ze net niet gaar genoeg. Haal ze na de halve minuut uit het water en dompel ze onder in ijskoud water. Even laten uitlekken en apart houden.
3. Haal het spek uit de vriezer en snij dit in zo klein mogelijke stukjes. Bak de spekjes mooi krokant en leg ze op een keukenpapier zodat het vet wordt opgenomen.
4. Maak van de aan elkaar zittende bundelzwammen losse paddenstoeltjes. Fruit de sjalot in wat olijfolie en bak hierin de bundelzwammen met de tijm en kerriepoeder. Maak het op smaak met zout en peper.
5. Verwarm water met wat azijn tegen de kook aan en pocheer hierin stuk voor stuk de eieren voorzichtig. Wanneer het eiwit mooi gestold is dompel je ze in koud water. kan je niet pocheren? Bak de eieren dan en hou de dooier heel.
6. Klaar voor de finish: Verwarm de snijbonen met wat roomboter in een pan. Breng het op smaak met zout en peper. Leg de snijboon slierten mooi op het bord met het ei ernaast. Verdeel de paddenstoeltjes en strooi de spekjes erover. Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over het gerechtje. De Snijboon à la Carbonara is klaar.
Afbeelding afkomstig van: http://www.kokenhoelang.nl/snijbonen-koken/
- Met de complimenten van de directie - 2 maart 2021
- Heerlijke Stoofperentaart - 20 november 2020
- Bij brandwonden; Eerst lauw water, de rest komt later! - 17 januari 2018