Mijn Saxenda dagboek deel 5

Inmiddels bijna 11 weken met Saxenda

Door Tamara

Het is bijna alweer 11 weken geleden dat ik mijn eerste Saxenda prik zette, en mijn Saxenda ervaringen met jullie ben begonnen te delen. Wat is er in de tussentijd veel gebeurd. In dit deel vertel ik je hoe het nu gaat, en hoe het de afgelopen weken is verlopen. Met pieken en dalen, maar het is het zeker nog steeds ontzettend waard.

Druk, drukker, enorm druk

Voor het huwelijk van mijn schoonmoeder was ik ceremoniemeester, wat een werk en voorbereiding kost dat zeg. Ik had mij daar behoorlijk op verkeken moet ik eerlijk bekennen.  De dag is inmiddels voorspoedig verlopen, en het bruidspaar gelukkig getrouwd. Ik kan weer loslaten, en vooral weer aandacht besteden aan mijzelf, gezin en werk. Nog twee weken te gaan, en ik ben vijf weken vrij! Zo fijn!

Bijwerkingen

Zoals vele van jullie wel weten heeft Saxenda zelf wel bijwerkingen, of sommige daarnaast aan het afvalproces verbonden. In mijn geval val ik heel snel af. Hierdoor moet mijn lichaam zo snel schakelen, dat mijn haar daar op dit moment de dupe ook van is. Ik heb enorm veel haaruitval, nu heb ik gelukkig een volle bos normaal, dus het valt niet iedereen direct op, behalve mijzelf en gezin. Ik heb hiervoor vorige week even uitgebreid bloedonderzoek laten doen, hiervan krijg ik morgen de volledige uitslag (Ik heb al een deel gehad, en dat was gelukkig allemaal goed). Naast mijn haartuitval, ben ik af en aan nog misselijk, hoofdpijn en als ik echt teveel eet, of ongezond eet resulteert het bij mij in overgeven. Dit is in eerste instantie natuurlijk niet prettig, maar is wel een duidelijk signaal, waardoor ik persoonlijk minder snel in herhaling val.

Resultaten

Ik ben inmiddels sinds april 14kg op de schaal afgevallen (en in totaal 21,9 Kilo sinds vorig jaar), ook ben 10kg vet kwijt, en heb door het sporten 16 procent meer spiermassa erbij gekregen, daarnaast zijn er ook de nodige CM af.  Dit zorgt ervoor dat als je mij nu ziet, dat het eruit ziet dat ik nog vele malen meer kwijt ben dan de 14kg op de schaal. In zo een korte periode van 2,5 maand is dit natuurlijk een fantastisch resultaat, en ben ik heel blij ermee.

Leefstijl interventie programma

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik veel wat hier besproken wordt wel zelf al weet. Ik ben al zoveel jaar met voeding bezig, en weet letterlijk wat ik aan calorieën op mijn bord schep uit mijn hoofd. Ben daarnaast heel bewust op wat ik eet, ook al gaat dat soms heus nog wel eens mis. En weet dat slapen, ontspanning en goede zelfzorg van essentieel belang is, om gezond te kunnen leven. Alles moet in balans zijn, om af te vallen, en dat is soms best lastig.

Stress en afvallen

Ook is stress niet behulpzaam bij afvallen, door stress houdt je lichaam juist vast, en stopt het afvallen vrij snel. Zodra je vervolgens weer in een andere modus komt, laat je lichaam weer een beetje los, en komt er opnieuw ruimte om af te vallen. Ik merk dat ik mij daar ook bewust van moet zijn, aangezien mijn leven nog wel eens ontzettend stressvol kan zijn en de weegschaal daarbij enorm kan demotiveren. Mijn tip is dan ook, om de weegschaal echt niet te gebruiken, of minimaal zoals ik maar één keer per maand nu weeg. Het maakt toch geen verschil of je er nou één of tien keer op gaat staan, en je voeding erop aan passen, werkt juist tegen.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

6 Reacties

marja 11 juli 2022 - 12:22

hoi tamara

ik ben marja 59 jaar en sinds 3 weken aan het spuiten met saxensa
zit nu op 2,4 mg ben nu 10,2 kilo kwijt heb totaal geen last van bijverschijnselen
lees je blog graag er is nog zo weinig bekend over saxenda
groetjes marja

Tamara 22 juli 2022 - 11:30

Hoi Marja, wat super leuk dat jij ook bent begonnen! Hoe gaat het nu met je?

Elvira 13 juli 2022 - 22:17

Op welke dosering zit je nu

Elvira

Tamara 22 juli 2022 - 11:30

Ik zit nu weer terug op een dosering van 0,9 mg (is 0,6 plus 5 klikjes)

Sonja 15 juli 2022 - 20:36

Ik wil graag maar mag niet meer. Er staat een jaar wachttijd op de saxenda. Hoewel ik een risico ben voor de maagverkleinign ga ik wel twijfelen. Hoe ben je so snel gegaan. was je al eerder begonnen met de wachtlijst

Tamara 22 juli 2022 - 11:29

Op het moment dat er een bericht kwam over de Saxenda, heb ik contact opgenomen met de praktijk waar ik al was voor personal training. Ik wist dat hun ook de GLI in hun programma hadden. Hier kon ik al binnen 2 weken beginnen nadat ik had gebeld, ruim op tijd om voor de Saxenda in aanmerking te komen. Ik heb inderdaad ook gehoord over de nieuwe regels, maakt het een stuk lastiger ook om te beginnen, 1 jaar GLI is best lang wachten.

Reacties gesloten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten