Home Saxenda Mijn Saxenda dagboek deel 6

Mijn Saxenda dagboek deel 6

Soms gaat het even minder goed

by Tamara

Dit keer een wat minder optimistische update dan de vorige weken. De afgelopen vier weken voelde ik mij steeds minder goed. Neerslachtig, moe, en ontzettend veel haaruitval. Gelukkig heb ik heel veel haar, dus merkt een ander het niet zo snel op, maar ik zelf merkte duidelijk verschil. Er was iets mis, maar wat?

Bloedonderzoek

Ik heb twee weken terug direct contact opgenomen met de huisarts, hoewel we elkaar al vaker spreken, had ik dit nog niet echt gedeeld. Hoogste tijd om te kijken of zij een reden kon verzinnen waarom ik mij zo voel. Ze begon natuurlijk zoals altijd dat ik mij vooral geen zorgen moest maken, maar hypochonder die ik ben, doe dat natuurlijk ik quadraad. We spraken af dat ik bloed ging prikken, en na de uitslag zou ik zelf even bellen. Het bloed prikken zelf vond ik al een denderend succes, gelukkig weet ik tegenwoordig wel precies waar ze mogen prikken, en hoeven ze niet zoals voorheen tot in m’n voeten te zoeken naar een geschikte plek. Dat scheelt! Het wachten erna vind ik alleen altijd ontzettend vervelend, maar goed het hoort er nou eenmaal bij.

De uitslag

Waar ik verwachte, dat er wel weer niks uit zou komen. Kwam er wel wat uit,  mijn vitamine D en B12 zijn te laag. Ik moet hiervoor dus aan de slag om deze omhoog te krijgen. Voor de vitamine D heb ik afgelopen week al een ampul gedronken met 100.000 eenheden plus slik ik het dagelijks bij. En de vitamine B12 slik ik dagelijks 1000 UG van bij, extra hoge dosering. En dan ergens in september nog maar eens prikken.

Saxenda

De Saxenda heb ik tijdelijk omhoog gedaan naar 1.2 mg echter merkte ik dat ik in plaats van minder, juist meer trek kreeg en ik meer moeite had om oude gewoontes te weerstaan. De weegstaal staat daarom ook even stil. Omdat ik geen gezonde keuzes heb gemaakt, ik heb niet gegeten om te voeden, maar voornamelijk om te vullen. Stress eten? Kan best weer het geval zijn. Zo jammer want het ging zo goed! Gelukkig ben ik niet aangekomen, en vandaag gewoon weer terug naar de 0,9 gegaan. Ik merk direct al verschil, zit voller, en veel minder trek in lekkers. Ik denk dan ook dat de 0,9 voor mij de beste dosis is.

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

related articles

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten