Home Saxenda Mijn Saxenda Dagboek deel 7

Mijn Saxenda Dagboek deel 7

door Tamara

Het is weer eventjes geleden dat ik een nieuwe update heb geplaatst over hoe het nu gaat met afvallen met Saxenda. Na onze vakantie, welke met Saxenda ook gewoon heerlijk was, werd ik een week erna positief getest op Corona. Super balen, want ik ben er behoorlijk ziek van. We zaten op dat moment op het landgoed van Robbert zijn tante, wat denk ik wel als je Corona hebt de beste plek is om te zijn, maar prut was het wel.

Saxenda en Corona

Ik weet dat ik de eerste dag dat ik Corona had door koorts en gewoon niet lekker voelen, amper heb gegeten en dus ook niet geprikt. Ik voelde mij zo ellendig. Sinds die dag heb ik wel weer alle dagen geprikt, tot ik op dag 7 ontzettend ziek begon te worden, hoge koorts, amper kunnen ademen. Ik kreeg toen een zware antibiotica, en weet nu niet helemaal meer hoe ik die dagen door ben gekomen, maar heftig was het wel. Mijn gebruik van Saxenda en mijn eetgewoonten zijn sindsdien wel een beetje verslechterd. Ik merk ook wel dat mijn lichaam het gewoon nodig heeft om te eten, ik ben nog steeds niet hersteld, nog allerlei gekke klachten van spierzwakte en pijn, dus vind het eerlijk ook een beetje lastig op het moment.  Ik ga vanaf vandaag wel weer structureel in de ochtend prikken, dit wisselde de afgelopen weken wel, wanneer ik prikte en mijn dosis had ik ook weer verlaagd. Nu is het toch wel tijd om mijzelf te herpakken, en het weer op te bouwen.

Saxenda bijwerkingen

De naarste bijwerking is toch wel de grote maten van obstipatie, en zit daar beneden continu op slot en ik merk dat ik daar af en toe heel naar van wordt, en het doet ook gewoon echt heel veel zeer als je dan wel moet. Ellende! Daarnaast heb ik echt wel 5 migraine aanvallen gehad vorige week, ik weet niet of dat nu echt aan Saxenda lag of dat het aan mijn lichaam ligt die het gewoon even wat slechter trekt na Corona.

Afgevallen

In totaal ben ik sinds vorig jaar 26,9KG afgevallen, waarvan 16,9kg met Saxenda. Hoewel ik er nog niet ben, voelt het wel als iets waar ik al heel erg trots op mag zijn. Herpakken hoort er bij elke leefstijlverandering bij en soms heb je ook even een weekje nodig dat je wel even wat meer eet en toch dat zakje nootjes koopt of snoepjes. Het is ook niet realistisch om te denken dat je dat echt nooit meer gaat doen. Op dus naar een nieuwe week! Ik laat jullie snel weten of het herpakken is gelukt.

 

Gerelateerde artikelen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten