Nog maar een week te gaan…

Door Tamara

Vanmorgen stond ik bij de kassa in de winkel, de kinderen hadden geholpen met het uitkiezen van onze avondmaaltijd en waren druk in de weer met het winkelmandje terug op de hoge stapel te krijgen. Voor ik een ”Goedemorgen!” tegen de caissière kon zeggen, zei ze al; “ Wat fijn hé dat school bijna weer begint!” Waarop ik zeg; ”Nou, eigenlijk vind ik dat best jammer hoor mevrouw, het gaat zo snel voorbij allemaal! ” Alsof ik iets compleet merkwaardigs zei roetsjte ze mijn boodschappen binnen een mum van tijd de loopband over en kon ik het verschuldigde bedrag afrekenen. ”Fijn weekend!”


Terwijl de schuifdeuren van de winkel open gaan, en ik samen met de kinderen naar buiten loop vraag ik mijzelf af waarom mijn antwoordt nou zo gek was. Ik bedoel ik heb heus dagen gehad deze vakantie dat ik mijn kinderen achter het behang wou plakken, dat ze elkaar geen seconde met rust lieten, elkaar alleen maar konden sarren, of dat ik ze een week naar oma wou brengen in plaats van dat ééne nachtje. Maar of ik nou echt uitkijk naar de school die bijna weer begint? Nee! dankje!

Elke dag weer de kinderen wegbrengen, ze uren niet zien, tussen de middag binnen een uur heen en weer racen om even snel een boterham naar binnen te schuiven of ze over te laten blijven. En dan aan het einde van de dag die twee witte vermoeide snoetjes terug krijgen, en vervolgens aan het eind van de week twee oververmoeide huilende kids op de bank. Nee, echt.. van mij mag de zomervakantie nog maanden duren.

Ik geniet deze vakantie vaak zo enorm van hun fantasiespel, ze beleven de grootste avonturen, de ene dag gaan we op vakantie, de andere dag zoeken we een schat samen met Jack Sparrow, en de dag daarna zijn we bij de Jedi training van Star Wars. Ze moeten niks, hoogstens 3 weken met papa en mama op vakantie en her en der een dagje naar de dierentuin, speeltuin of iets dergelijks.. en dat niks moeten zorgt in hun hoofdjes voor zoveel rust. ik merk zoveel verschil met de periodes dat ze wel naar school moeten.

Natuurlijk zijn er ook nu dingen die wel moeten, ook in deze weken van vakantie. Kamertjes opruimen, zelf broodje smeren, bordjes opruimen als je klaar bent, helpen met andere bezigheden in en rondom het huis. Maar op de een of andere manier, is nu niks teveel. Ze helpen zonder al teveel tegengas, en zijn op zich vrij meegaand. (Behalve dan met dingen eten die écht gewoon té gezond zijn, want dat kan gewoon écht niet!)

Ik kan mij dan ook gewoon niet voorstellen dat alle moeders in Nederland over een week, of misschien al deze week de vlag hebben uitgehangen omdat hun kids naar school toe gaan… We zullen ze allemaal toch ook wel een beetje gaan missen toch?

 

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

1 Reactie

Catherine 26 augustus 2017 - 23:00

HELEMAAL MEE EENS!!!
Ik vind 6 weken erg kort.
De eerste 2 a 3 weken is ontstressen voor ze en ouders de 4de week beginnen ze meer rust te krijgen, 5de week zijn mijn kinderen DÉ perfecte kinderen en de 6de week moeten wij een beetje weer op schema komen, want school begint…. ehhh baahhh!

Reacties gesloten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten