Het is bijna niet voor te stellen over drie weken begint de herfst, dat betekend voor ons weer heel veel pompoen gerechten maken waaronder Pompoen Muffins. Onze kinderen zijn er dol op, dus leek het mij leuk om het recept met jullie te delen.
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 175 gram palm suiker
- 1 theelepel baking soda
- halve theelepel zout
- 2 theelepels kaneel
- snufje kruidnagel
- snufje nootmuskaat
- 2 eieren
- 425 gram pompoen puree
- 120 ml gesmolten kokosboter
- 1 theelepel vanille extract
- cupcake vorm en papieren vormpjes
Bereiding
Verwarm de oven voor 200 graden.
Pak en grote kom en begin met de droge ingrediënten allemaal samen te voegen en met een garde door elkaar te mixen.
Zodra dit alles een geheel is begin je de andere ingrediënten een voor een toe te voegen en alles samen te mixen tot een mooi glad beslag.
Vul je cupcake vorm met de papieren vormpjes, en doe er per bakje 1 bol beslag in (dit kan met een ijsschep)
Bak de cupcakes 20 tot 25 min gaar in de oven op 200 graden.
Tips
Voeg eventueel koekkruiden in plaats van kaneel toe aan het beslag.
Voeg walnoten toe aan het recept voor een extra crunch